Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Aktywność boasków

Aktywność boasków

Mam pytanie do hodowców boasków. Czy obserwujecie czasem spadek aktywności Waszych podopiecznych?. Mój boasek od pewnego czasu przestał wygrzewać się pod żarówką i przebywa raczej w dolnych partiach terrarium. Często leży na podłożu w kryjówce, którą mu zrobiłem. Wg mojej oceny jest zdrowy. Przyjmuje pokarm, nie ma żadnych oznak choroby, wypróżnia sie prawidłowo. Warunki klimatyczne w terrarium nie uległy zmianie. Zwykle w nocy bunował po terrarium do tego stopnia, że budził domowników. Teraz przestał. Czy mam się martwić?

redknee
    Guest

Re: Aktywność boasków

a jaki duzy jest ten boa ??
    samiec czy samica ??

Marcin .P
    Guest

cze. Raczej nie masz się czym martwić mój boa też tak ma raz chałasuje raz wogóle ,jest go ciężko dostrzec . A wszczegulności jak zaczyna matowieć przed wylinką to schodzi z gałęzi i się chowa po kątach gdzie ma chłodniej i wilgotniej

pozdrawiam

Mam nadzieję, że samiec, ma około 3 lat i 130 cm długości

Marcin .P
    Guest

Co mój ma rok bez miecha i ma 120 cm , ty go chyba nie karmisz, albo jest już taki genetycznie

Jest chyba taki genetycznie. Karmię go normalnie, zawsze kiedy chce jeść - chociaż jest wybredny. Zjada chomiki, a szczury tylko po wylince (ciekawy model co?). Przez poprzednich właścicieli trzymany był w bardzo małym terrarium i złych warunkach (niska temperatura) dlatego zdecydowałem się osłodzić mu życie i wydarłem go prawie siłą. Wiem, że jest mały. Miałem parę lat temu samicę 2,5 m. Ale ze wzgledu na warunki lokalowe ciesze się, że nie rośnie tak szybko jak Twój

to normalne zachowanie, nie masz sie czym martwić

moj tam zre co popadnie

Uprawnienia umieszczania postów