Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: PYTON I GEKON!! (ważne)

Re: PYTON I GEKON!! (ważne)

a ja chciałbym poprawić - jeżeli w okresie zimowym nie nastąpi obniżenie temp. w terrarium, to węże, a przynajmniej młode i podrostki, powinny NORMALNIE jeść - moj pytonek calą zimę wcinał elegancko i od października do teraz urósł z 55 do 90 cm (-:

ps. normalnie w przypadku tego gatunku często oznacza z wybrzydzaniem. ile cm ma twó pyton? to dośc ważna informacja. jeśli jest dorosły, lub prawie dortosly, to 3 miesięczna głodówka nie jest niczym dziwnym (-;

Grochu ja bawię się z regiusami od 9 -ciu lat i nawet w nieobniżonej temperaturze mój regius nie jadł ponad 5 miesięcy więc nie wiem co lub kogo chcesz poprawiać.Nie mówię że mam patent na mądrość ale przez tak długi okres dość dobrze poznałem zachowania tych węży a większość "terrarystów" zwłaszcza młodych nie zadaje sobie minimum trudu żeby poczytać i poznać wymagania pokarmowe i środowiskowe danego gatunku wynika to bardziej z mody lub odruchu chwili widać to wyraźnie na tym forum.Polecam trochę literatury z Amazon.com.Można ją kupić już w Polsce zwłaszcza te specjalistyczne o hodowli poszczególnych gatunków o regiusach nie wspomnę.

ale ja doskonale sobie zdaję sprawę i wiem, o czym mówisz (-: wiem ejdnak ze swojego przykładu, że młode często nie przestają jeśc na zimę...
    tak czy tak masz racje - to może być spowodowane okresem zimowym, ale on właściwie już się kończy i pytonek powiniennen już brać się do jedzenia...

słuchajcie ale mój pyton którego mam trzy miesiące a ma on około80 cm jeszcze nic nie zjadł a waga jego spadła o 5 deko a i skóra nie jest już taka jędrna jak go kupiłem a warunki ma naprawdę dobre i nie pomógł tu myszo skoczek ani inne zabiegi już mi żal na niego patrzeć

mój regius tez nie je........ mają taki okres do kwietnia, maja

skoro wyraźnie traci na wadze i nadaj nie je, to proponuje zrobić badania.

Jest OK wczoraj wieczorem zjadł myszkę (brązową) Nareszcie ulga. Bałem się już, że zdechnie z głodu jego skóra zwisała już z niego.

Spróbujecie z brązową gdzieś przeczytałem o niej i zaskutkowało!!

Jak widzisz trochę cierpliwości i prób przyniosły pozytywne rozwiązanie.Na przyszłość zastanów się dwa razy zaczym napiszesz taką bzdurę jak na początku.Myślenie ma wielką przyszłość.

Gadman
    Guest

^^^^^^^^^^^^^^||
    | Gady rulezz ||'""|""__,_
    | _____________ ||__ |__|__ |)
    |(@) |(@)"""**|(@)(@)**|(@)

Uprawnienia umieszczania postów