-
-
Re: Jak zbudowac regulator mocy oswietlenia ?
hmmmm ja uzywam sciemniacza i jest ok
-
ściemniacz kupisz w każdym sklepie z elektryką (-:
koszt ok 40 zł
-
Wiem gdzie kupic sciemiacz. Pytanie tylko jak pozniej ten sciemiac zmodyfikowac azeby moc podlaczyc go do oswietlenia punktowego ktore mam zamontowane w terrarium. Sciemniacze dostepne w sklepach sa przygotowane do podlaczenia besposrednio do kontaktu, nie wiem moze to i dziwne pytanie ale ja sie wogole nie znam na elektryce i nie wiem jak to podlaczyc.
Pozdrawiam
-
fryz stosujesz jakies oswietlenie na noc czy tylko sciemniasz swiatło?
-
jak to do kontaktu? normalnie podłanczasz ściemniak do insalacji elektrycznej w terrarium, jak zwyjkły kontakt.
jeden kabelek z jednej, drugi z drugiej strony.
wszystko - jak nie umiesz zrobić takiej instalacji, to zapłać elektrykowi (-; zrobi to w 10 minut
-
Heh, no tak elektryk da se rade, ty wybulisz kase, ale sie przypatrz to się nauczysz
-
Hmm. furu chyba chodzi o taki regulator co to jest przy pstryczkach-elektryczkach i służy do regulacji światła w pokoju. Nie nie. To musi być takie coś co ma kabelek i wtyczkę, którą włączasz do kontaktu oraz dziurkę na drugą wtyczkę która prowadzi do czego tam chcesz. Działa podobnie ja przedłużacz.
-
Ale takie cos to sie kupuje poprostu w duzych sklepach elektrycznych, np Praktiker, a furu chce to zrobic sam. Na dodatek z pytania wyglada, jakby chcial, zeby tego nie podlaczac do pradu
-
ktoś chyba pomylił ściemniacz z programatorem.
Uprawnienia umieszczania postów