Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: wielkośc terka dla boa dusiciela

wielkośc terka dla boa dusiciela

Mam pytanie czy terko 140/80/80 wystarczy boasowi na dluzszy okres czasu czy na całe zycie ?? i jeszce jedno to prawda ze terrarium z osb wytrzymuje pare lat bo pozniej sie rozsypuje czy cos w tym rodzaju??

Re: wielkośc terka dla boa dusiciela

spokojnie starczy na całe zycie i jezeli bedzie poprawnie skrecone to na pewno sie nie rozsypie!!!!!!

Terrarium tej wielkości wystarczy boasowi na cały życie aczkolwiek jest troszke za niskie. Docelowe powinno mieć minimum 100cm wysokości a wymiary podstawy które podałeś są OK. OSB nie jest tak trwałe jak szkło. Trzeba je na prawde BARDZO dobrze zabepieczyć.

a ja też się zapytam o terra. czy wystarczy dla parki dorosłych boasków terra o wymiarach 110/60/210 (dł/szer/wys)??

własnie przyłaczam sie do zapytania , o ile terra musi byc większe dla parki?

wg mnie starczy ja mam 130 x 75 x 100 i mam w nim parke dorosłych, narazie mają sie chyba niezle ale mam w planach zwiekszenie im wsokości gdzies do 220 cm - po sufit, zostanie tylko odstep na dole na spust wody z basenu, moje oba i tak caly czas siedzą na gałęzi i półce, która jest na wysokosci ok 80 cm na 10 całego terrarium, na doł schodza jak polują albo polezec w basenie
    co do osb - wytrzyma długi okres czasu ale musi byc pokryta warstwą (2-3 - ma) lakieru do drewna, i oprucz skrecania wkretami dobrze jak jest jeszcze klejona - minus to to ze jest to potem nierozbieralne ale jest napewno lzejsze od szkła no i mniej narazona na stłuczenie

redknee
    Guest

wystarczty na cale zycie

ja w tej chwili mam dla młodej parki 140x130x70 za jakis rok zmienie na 2 razy takie.

ja jednak zrobie 130/80/100

Jak dla parki to wszystkie wymiary razy 2,5

Uprawnienia umieszczania postów