Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Boa Dusiciel czy Pyton tygrysi

Re: Boa Dusiciel czy Pyton tygrysi

Ja równierz polecam na poczatek boasa. W Polsce to sa prawie same mieszańce które dochodzą srednio do 2 metrów długości ciała.

Pytony tygrysie są piękne równierz jak i łatwe w hodowli - tu mam na myśli osobnika ponizej 3 metrów Jednak dorosły osobnik to naprawde ogromny dusiciel z którym moze się wiązać dużo problemów takich jak:
    - odpowiednie duże terrarium,
    - odpowiednia ilość pokarmu,
    - odpowiednie warunki tj. temp, czy wilgotnosc (a w wypadku duzych terrari utrzymanie odpowiedniej temp nie jest tanie poniewaz ciagnie sie za tym duza ilość pobieranej energii),
    - obsługa przy zwięrzęciu - średnio na jeden metr węza powinna przypadac jedna dorosla osoba...

A co do tygrysich albino... to fakt, są nieco mniejsze od zwyklych jednak poniżej zamieszczam 2 fotki dorosłych samic które mówią same za siebie

1)

2)

ja rowniez polecam boa z tego wzgledu ze jest mniejszy!!

a tygryski albionosy wcale niesa drogie idzie kupic juz za 400-500zl

...

Gadman
    Guest

Tygrysy na mase potrafia byc bycze jak zobaczysz sobie ta stronke sam sie przekonasz chociaz sadze ze ja widziałes tak jak wiekszosc http://www.swiatwezy.republika.pl/wezegiganty.htm i dlatego polecam boaska

Kiedy wszystko idzie źle pamiętaj ,że moze być jeszcze gorzej.

zapodaj sobie boaska....... ponieważ tygrys bardzo szybko rosnie i może stanowic zagrożenie

dzieki za wypowiedzi i raczej zdecyduje sie na boaska tylko nie ma ktoś jakiegoś rasowego zeby byl wiekszy niz 2 m, pytona tygrysiego tez sobie moze kupie ale dopiero jak cos za jakies 2 lata bo sie wtedy juz na 100% przeprowadze na taka wies tam mamy duzy dom

a propo boaska, wróciłem przed chwilą z Pragi (byłem w "smoku" po myszy) i widziałem czystaego boaska. piękna bestyjka. tylko niestety został pogryziony przez szczura i ma rope w pysku, ale to usuną naszczęście. ale boasek przepiękny

Uprawnienia umieszczania postów