Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Boa Dusiciel czy Pyton tygrysi

Boa Dusiciel czy Pyton tygrysi

Przymierzam sie do kupna jakiegos pożądnego węża (chodzi mi o jakiegos duzego)
    podoba mi sie pyton tygrysi ale nie wiem czy nie jestem jeszce na tyle doświadczony by go miec, podoba mi sie tez boa dusiciel pomozcie którego wybrać??

Re: Boa Dusiciel czy Pyton tygrysi

Radziłbym Ci Boa Dusiciela. Jest to łagodny wąż i praktycznie nie ma sie kłopotów z jego utrzymaniem, a pyton tygrysi jest po prostu piękny , ale trudny do hodowli. Jak Ci urośnie 6metrowy wąż, to dopiero zaczną sie kłopoty... Chyba, że go wtedy sprzedarz :P

tygrysi trudny w hodowli??????????????? jest w hodowli bardzo łatwy minusem jest tylko jego wielkość ale polecam boasa

Dejot
    Guest

jak chcesz bardoz duzego weza to wez tygrysiego jak chcesz malego to boasa- przewanie dochodza do 2 metrow zaledwie .... Zalezy jakie masz warunki mieszkaniowe Podejrzewam ze nie sprostasz wymaganiom pytona

jezeli bedziesz miał dosc miejsca na tygrysiego a bardziej ci sie podoba to kup tygrysiego.

Stanowczo kup boasa. Pytony tygrysie to piękne i fascynujące węże ale należy sobie zdawać sprawe z rozmiarów do jakich dorastają. Miałem stycznośc z kilkoma osobnikami o długości ok.4m i gwarantuje Ci, że ich siła jest OLBRZYMIA. Taki wąż to praktycznie kilkadzisiąt kilogramów mięśnie ktróre służa mu min. do zabijania...

Gadman
    Guest

zdecydowanie odradzam pytona tygrysiego a polecam boaska .oba sa zawaliste ale raczej nie poradzisz sobie z tygrysim

Kiedy wszystko idzie źle pamiętaj ,że moze być jeszcze gorzej.

Mankov
    Guest

taak, jak wyrosnie ci powyzej 4m to juz pewnie nie dasz razy go wyciagnąć sam z terrarium. boasy sa równie piekne polecam boasa,,, choc podobno albinosy tygrysie nie wyrastaja az tak duze... moze tygrysek albino??

Heh, ale ile taki albino kosztuje........ ja tez sie namiezalem na wiekszego weza i chyba bedzie to boa, bo tygrys poprostu jest ZADUZY

Mankov
    Guest

ostatnio gdzies słysałem o takim albinosie za 500zł. myśle ze do 500zł spokojnie kupisz..... a 500zł to chyba nie tak duzo.. w porównaniu do alboni boasa..

Uprawnienia umieszczania postów