Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Wyjscia ze zbozowym

Mieszany widok

Wyjscia ze zbozowym

Czy mogę, brac mala zbozówke na dwór na jakis czas na dwór, wystawic ja na promienie sloneczne?? Na krótko ja bedzie wystarczajaca temp

Gadman
    Guest

Re: Wyjscia ze zbozowym

mozesz ale jesli bedzie przybajmniej 24 stopnie a nie tak jak teraz

Kiedy wszystko idzie źle pamiętaj ,że moze być jeszcze gorzej.

Ja ze swoim w tamtym roku wychodzilam, a on wprost przepadal za takimi spacerkami po lace Taka dzicz w niego wstepowala i se chlopak chasal po trawce
    W tym roku tez jak tylko bedzie pogoda to bede oby dwa zabierala na dwor. Tylko twoj jest jeszcze maly i musisz go bardzo bacznie obserwowac bo ani sie obejrzysz a on sie wbije w gesta trawe i sie zgubi. Aha, i uwazaj aby nie byl narazony na upal i mocne promienie, powinien miec cien jakby mu bylo za goraco. Ja zreszta przewaznie tak poznym popoludniem w lato wychodzilam jak slonce juz tak mocno nie grzalo.

Pewnie że możesz! ja też wyciągałem swojego. Był w niebowzięty :P

trzeba sie liczyc z tym , ze mozna przybrac jakies bakterie, pasozyty.

to fajnie tylko co do tych pasozytów, ja go nie bede temu zabardzo puszczal po trawie na dlugo, a po przyjsciu do domq dokladnie bede sprawdzal

Przeczytaj sobie ten temat :
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=8339&t=8318
    Czy ty chcesz zrobić wężowi dobrze czy poszpanować przed kolegami i postraszyć ludzi .
    Nie jestem pewien czy taki okazjonalny spacer niesie więcej plusów(promienie UV) niż minusów (stres,pasożyty itp) co innego zrobić woliere w ogrodzie na balkonie dla gada dziennego ciepłolubnego np.: legwany,agamy. Gdzie będą regularnie wystawiane w ciepłe dni

Hmm, jakbym jeszcze mial ogród....... ale na balkonie postaram się o miejsce Chociarz na dwór jako tako tez się postaram go zabrac, zobaczymy jak bedzie reagowal, bo to tez co innego niz na balkonie na 7 pietrze......

Wiesz co ja też zbudowałem na balkonie (II piętro strona południowa ) woliere dla agamy i siedzi tam całymi dniami gdy tylko temp przekracza 22 stopnie ma tam miejsca nasłonecznione i zacienione i jest tym zachwycona ale jest przyzwyczajona do tego miejsca a spacer no cóż byłem dwa razy no i mam nie najlepsze wrażenia zwierz mimo iż do bojaźliwych nie należy to widać że nie był zachwycony. A wąż- zbożówka większość go trzyma nawet bez świetlówki UV i dobrze się chowa. Należy pamiętać aby nie uszczęśliwiać naszych gadów na siłe.

Spoko spoko, moj kumpel który mieszka niecale 20min z buta odemnie chyba mi "wynajmie" kawalek ogrodka )

Uprawnienia umieszczania postów