-
-
Re: jaki wąż ???
Python oczywiscie.sorki za blad.Trzeba byc dokladym
-
Ja tam polecam ponczosznika, sa ladnie ubarwione, ciekawe, niezbyt duze, oswajaja sie, jedza prawie wszystko). Jakbys sie chcial o nich czegos dowiedziec to pisz na gwybleith@interia.pl
-
Z prostych węży takiej z "półki dla początkujących" to polecam węża mahoniowego lub węża zbożowego a z troszke większych i ładniejszych (zależy co sie komu podoba) polecam Boa tęczowego (Epicrates cenchria cenchria)
-
Dokladnie... podpisuje sie pod wypowiedzią coolarego ;-)
-
Lampropeltis mexicana mexicana ...
Piękny, dorasta do 1m i bardzo łagodny wąż ...
-
Kup sobie mlodziutkiego np. boa dusiciela albo pytona tygrysiego(ok 50 cm)i zacznij go chodowac.Po 2-3 latach bedziesz doswiadczonym chodowca a wezyk bedzie odpowiednio wielki no bo po ci taki tam malutki 1 m.Napewno ci sie znudzi i bedziesz chcial wiekszego.No bo jak dlugo bedziesz niedoswiadczonym chodowca????Pozdrawiam.
-
A ja tez podpiszę się pod wypowiedzią coolarego. Zwykły (przez wielu niedoceniany)mahoń też może być piękny i dać wiele satysfakcji. Pozostałe gatunki także. Poza tym moze amurski lub smugowy? Jest w czym wybierać.
-
Chyba najlepszy jest wąż zbożowy. Nie ma z nim żadnego problemu i jest piękny :P
-
Ja bym polecał mahoniowke ale nie jest zbyt ładnie ubarwiona ale łatwa w hodowli
Kiedy wszystko idzie źle pamiętaj ,że moze być jeszcze gorzej.
Uprawnienia umieszczania postów