-
Oki kilka pytanek :D:D
Pytanka sa na temat Elaphe guttata:
1.CZy przy rozrodzie 1 samiec może pokryć 2 samice :>
2.Jeżeli bedzie zestawienie
samiec: clasic homozygota
samica1:albino heterozygota na snow
samica2:snow heterozygota na Anerythristic.
jakie mogą powstać młode
3. teraz najważniejsze jakie są sposoby na karmienie zbozówki która ewidentnie ignoruje pokarm od około 2 tygodni (to jest młoda zbozówka ma ok.30cm)
-
Re: Oki kilka pytanek :D:D
chcesz rozmnazac weze a nawet nie wiesz jak sie karmi ?? Polecam jakas dobra ksiazke do biologii tam sa opisane zasady dziedziczenia uczą tego w szkolach srednich
-
1. Tak
2.1. classic hetero albino + classic hetero albino hetero anery (= hetero snow) 50:50
2.2. taka samica nie istnieje, chyba, że to typ B anery - wtedy classic hetero snow + classic hetero snow hetero anery B w proporcjach 50:50
3. Poczekać, sprawdzić wszelkie opcje tzn. żywe, martwe, rozmrażane w dzień i w nocy..........
-
mordd dziekuje za wyczerpującą odpowiedź thx.
Dejot chyba neizrozumiałes pytania no ale nic jak sie chcce natrzepac postów to trzeba pisać byle co :P:P
-
No właśnie panie Goblin - jak chce sie natrzepać postów ........ zauważyłem na portalu terrarium ( a wchodze na niego od przeszło dwoch lat) ze co jakis czas pojawiają sie na nim młodzi chłonni wiedzy ludzie i na początku o wszystko pytają - co jest oczywiscie zrozumiałe a po jakims czasie przeobrażają się w niejako profesorów w temacie terrarystyki i naczytawszy się literatury udzielaja wszystkim rad , tryskaja czysto książkową wiedzą odpowiadają na posty jak starzy hodowcy a po nie długim czasie śladu po nich nie widać - nasuwa sie pytanie czy juz im przechodzi zachłyśnięcie się terrarystyką czy tez najzwyczajniej nudzi juz ich ten temat ..... A potem na forum - "Sprzedam" pojawia sie ogłoszenie - sprzedam gada z całym terrarium. Żal tylko tych zwierząt i mysle ze kolega właśnie do takich należy . Pozdrawiam
-
-
u młodych zbozowek czasami tak bywa sam miałem taki przypadek moja zbozowka nie chciała jesc i to nie przez moje zaniedbanie ale niektore młode węże tak maja trzeba je karmic samemu na siłe tak dłogo az wkoncu same załapią ak to sie robi wydaje mi sie ze do 2 wylinki z tego co wiem to biezesz oseska i wpychasz delikatnie go w wezyka ieukrywam ze potrzbna jest cierpliwosc i wprawa w ostatecznosci mozesz probowac wepchnąc cienki pasek miesa wołowego
-
Skoro goblin chce rozmnazac zbozowki to powinien najpierw sprawdzic jak w ogole sie je hoduje , bo problemy z jedzeniem to norma , nie rozumiem go troche .Koleś pisze tak jakby chcial kupic pare zbozowych i od razu je mnozyc i troszczy sie o przyszle mlode , do ktorych bardzo daleka droga
-
oo widze ze Goblin ma zbozowke 30cm to dlateog pyta o rozmnazanie ))) Poza tym hoduje zwinki -extra . Dreex , to do mnie keirujesz swoją wypowiedz? Akurat nie czuje sie amatorem w terrarystyce i nie nabijam sobie postów . Nie czytam literatury terrarystycznej ,jezlei juz to jakies artykuly w necie .Wiedze czerpie z wlasnych doswiadczen i doswiadczen znajomych hodowcow ...
-
Najłatwiejsze do podania są mysie ogony - fakt, że raczej mało treściwe, ale na pierwsze podanie niezłe, bo ręce się przy tym trzęsą potwornie a ogon bez problemu można wetknąć w paszczękę Potem idzie łatwiej i można próbować z noworodkami (testowane osobiście).
Uprawnienia umieszczania postów