Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Swierszcz a W.Zbożowy

Swierszcz a W.Zbożowy

Jak wplynie podawanie swierszczy na weza? Bedzie je jadl? Czy od czasu do czasu mozna mu je podac? Bo nie wiem skad mam brac male oseski myszek i innych gryzoni... jesli ktos wie.. ?

Re: Swierszcz a W.Zbożowy

Do "Szreka" mam dalekooooo....

kup parke myszy lub samca i kilka samic i po kłopocie- będziesz miał oseski na bierząco i nie będziesz musiał wydawać pieniędzy przy każdorazowym karmieniu

Raz trafiłem na zdjęcie zbożówki jedzącej swierszcza - było zamieszczone na kingsnakes.com jako kuriozum. Wsadzilem je kiedys tu na forum. Wątpię, aby twoja zbożówka dała się skusic i pomijam wątpliwa jakość takiego pokarmu w przypadku zbożówek. "Daleko" do sklepu to pojęcie wzgledne - jak masz zamrażalnik to pojedź raz na pół roku, wtey nie będzie daleko. lub skorzystaj z podpowiedzi Mc.Luki. Nie bardzo rozumiem jak można mieć problemy z zakupem myszy..........

Mc.Luka dobrze Ci radzi. Świerszcze to chyba tylko jeden wąż je... wężyk trawny. Może jest tego więcej.. nie wiem :P

od myszy lepsze są chomiki mandżurskie, większość domowników je lepiej zaakceptuje, jako jedne z niewielu chomików mogą żyć w grupce, mało śmierdzą (jednym słowem same zalety)

śmieszne są te chomiki- moja siostra miała- wrzaskliwe są jak skurczybyk- szybko dziczeją- a może moja siostra na takie egzemplaże trafiła- ja tam myszy wole od chomików- łatwiej i szybciej się rozmnażają i mają więcej odmian barwnych- czasami się zdaża, że węże preferują tylko jeden kolor pokarmu i innego nie chcą przyjmować- z myszami nie ma tego problemu- do wyboru do koloru- tak samo jest ze szczurami- do wyboru do koloru

Też stawiam na myszy. Inne gryzonie nie mają mysiego zapachu i wąż może później odmawiać jedzenia myszy - a o nie jednak najłatwiej........ pozostałe jako urozmaicenie. Poza tym myszy są najłatwiejsze, najtańsze i najwydajniejsze w hodowli. Chomiki faktycznie są głośne. Przy okazji: nazwa chomik mandżurski jest myląca - to są chomiki dżungarskie. Są 2 podgatunki o zupełnie innym sposobie bycia i agresywności - trzeba wiedzieć, które się kupuje bo można się "wsadzić na minę". Dodatkowo bywają jeszcze bezpłodne mieszance pomiędzy nimi....... Przed zakupem polecam lekturę broszurki o tych chomikach - tan gatunek, jak żaden inny gryzoń nie wymaga starannego i przemyślanego zakupu.

Szkoda, że Ci to nie przyszło go głowy przed zakupem węża...

P.

No, tez racja, zeby kupic weza bez przygotowania,ale coz jest po fakcie, rozwiazanie? Hodowla (conajmniej 4 samice) myszy lub : Poprosze kilo mrozonego miesa myszy z gnatami w srodku

Uprawnienia umieszczania postów