Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: zbozowka

zbozowka

zaczynam przygode z hodowla zbozowek i potrzebuje o nich jak najobszerniejszych informacji (szczegolnie na temat zywienia)
    pozdrawiam

klo85
    Guest

Re: zbozowka

na początek oseski mysie puki nie podrosnie pozniej szczurze oseski no a potem myszki ewentualnie szczury ale te tylko martwe moga pogrysc wezyka jesli maz dostęp jak wezyk będzie dozy mozesz podac takrze jednodniowe kurczaki powodznia w hodowli

naimaD
    Guest

huriko mam nadzieje ze jeszce nie kupiles sobie weza przeciez weze prawie wszystkie jedza to samo a szczegolnie jak są małe wiec poczytaj o byle jakim wezu i bedziesz wiedzial --no rozumiem gdy by to był post do weza ktorego na prawde ciezko spotkac w hodowli w polsce i w opisach to rozumiem ale o zbozowce jest tyle ze szkoda gadac!

Dziękuje wszystkim za rady, weza dopiero zamiezam kupic, a dlatego pytam, bo potrzebuję naprawdę szczegolowych informacji. powiedziane jest na przyklad, ze mlode jedza 3 razy w tygodniu, dorosle natomiast raz na 2 tygodniu, w jakim wieku trzeba ograniczac dietę?
    pozdrawiam

naimaD
    Guest

huriko to sa pytania bez celu stary kup weza hoduj i sam bedziesz sie smial z takich pytan to sie czuje -widzi po wezuuuu tego nie da sie okreslic od strzalu ze tak o 1,5 roku juz tylko raz na tydzien !!!! poprostu kupisz i sam zobaczysz

Gadman
    Guest

w sumie nie miejcie do niego pretensji jestem pewien ze kazdy zadawał takie pytania jak zaczynał po prostu chcesie jak najwiecej dowiedziec

Kiedy wszystko idzie źle pamiętaj ,że moze być jeszcze gorzej.

Marcin Ratajczak
    Guest

W sumie to chyba nikt nie ma do nikogo pretensji po prostu nimaD powiedział tak jak myślę i uważam - też kiedyś pytałem o takie rzeczy przybliżonych informacji się dowiedziałem i kupując węża karmiąc go w takich odstępach czasu jak mi radzili się nie dało, tak więc po kilku tygodniach sam już wiedziałem co ile mam karmić i w jakich ilościach :-) Zbożówka nie sprawia żadnego problemu w hodowli więc luzik :-)

alig
    Guest

Spoko ja tez bede miał zbozówke pod koniec kwietnia sam pytałem sie duzo i do tej pory to robie więc spoko luz i traf na jak najpiękniejszego ale co ja pisze przecież wszystkie zbozówki są piękne
    Pozdro
    P.S Potrzebuje terrarium dlaz zbozówki jak by ktos miał na sprzedaz to prosze o meile cybermucha@o2.pl lub o telefon 506 492 388

Maluski
    Guest

Spoko zbozowki nie sprawiaja problemow. Ja karmie raz na 2 tygodnie ( 1 maly szczurek).

Pozniej zimowanie(jesli weze sa na to gotowe) a nastepnie kopulacja, inkubacja

no i mamy mlode wezyki.
    Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów