Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: jaki wąż na początek?? mam duże wymagania:-)

Re: jaki wąż na początek?? mam duże wymagania:-)

Marty nie znam, co absolutnie o niczym nie świadczy bo nie robię hurtowych zakupów)) kupuję czasem i dla siebie - w razie jakichkolwiek wątpliwości zapytaj na forum, przy okazji i ja dowiemy się co inni sądzą o tym sprzedawcy więc będzie z ogólnym pożytkiem.
    Od voraxa kupowałem, gdyby był firmą a nie prywatną osobą to też bym go wymienił w pierwszym rzucie - wąż od niego jest piękny, zdrowy i nie sprawia jakichkolwiek problemów.
    Jeśli poprzestaniesz na sinaloae lub mexicana (czyli tych mniejszych) to wystarczy.

oto jej oferta http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=4325&t=4325

jakie jeszcz węże nadają się do tego terra?? jak narazie chyba zostane przy pseudokoralówce

To już pytanie do innych ja wymienilem te, które znam i lubię........i gorąco polecam!

Cześć mam lamproteltis trigulum sinaloe do sprzedania.
    Je bez problemów, bede w Świetochołowcach na giełdzie moze się spotkamy.
    Cena ok. 120-130zł.

Pozdrawiam Pa

jak narazie niemam kasy, z tego co obliczałem to potrzebuje jeszcze jakieś 100zł na same na terraium i jego wyposażenie. jak narazie zbieram kase i info, bede kupowł ok lata jak coś, ale dzięki za info

Ja Ci polecam węża smugowego,jest trochę dłuższy niż 150 cm,ale jest ładny (przynajmniej ta odmiana którą mam),ich kupska mocno nie smierdza i z karmieniem tez nie ma problemu

kupska każdego węża śmierdzą tak samo (-: ja kupkę węża zawsze porównuje4 do batonika (-; nie wiem ddlaczego - chyba piodobna z wygladu.

gorąco polecam wszelkie lancetogłowy! terrarium mogło by być nieco szersze i wtedy większość gatunków z tej rodziny będzie się do niego nadawało!

z karmie4niem nie powinienneś mieć problemów, a mamie powinny się spodobać - wszystkie sa pięknie ubarwione, no minus jest taki, żę wszystkie przypominają duże ddżownice

niestety szerszego nie dam bo wtedy nie bede miał jak operować myszką do kopa:-)

hmmm wczoraj obliczałem ile wyjdzie mnie całe terra+wąż i wyszło mi niecałe 450zł
    terrarium 80x35x40
    wąż mleczny
    podłoże
    hygrometr
    termometr
    kabel grzewczy 25V
    termostat
    basenik
    żarówka 25V
    oprawka
    wyłącznik czasowy
    korek
    do tego jakiś konar i kamienie z lasu wezme, zapomniałem o czymś??

spryskiwacz - ok. 10-15 zł (-;
    żarówke lepiej kupić 60 V i do tego ściemniacz (ok. 40 zł).
    oprócz tego fajną srpawą jest żarówka nocna (np. ciemniowa żarówka czerwona - 30 V będzie aż nadto).

spryskiwacz mam bo potrzebuje czasami do gekona i do ptaszników, oki żarówke kupie mocniejszą, a ściemniacz to po co?? jak to działa, chciałem zrobić do niej "klosz" z dolniczki żeby świecieło bardziej punktowo. potrzebne są dwie żarówki?? na noc nie wystarczy sam kabel grzewczy??

Uprawnienia umieszczania postów