-
Re: jaki wąż na początek?? mam duże wymagania:-)
Marty nie znam, co absolutnie o niczym nie świadczy bo nie robię hurtowych zakupów)) kupuję czasem i dla siebie - w razie jakichkolwiek wątpliwości zapytaj na forum, przy okazji i ja dowiemy się co inni sądzą o tym sprzedawcy więc będzie z ogólnym pożytkiem.
Od voraxa kupowałem, gdyby był firmą a nie prywatną osobą to też bym go wymienił w pierwszym rzucie - wąż od niego jest piękny, zdrowy i nie sprawia jakichkolwiek problemów.
Jeśli poprzestaniesz na sinaloae lub mexicana (czyli tych mniejszych) to wystarczy.
-
oto jej oferta http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=4325&t=4325
jakie jeszcz węże nadają się do tego terra?? jak narazie chyba zostane przy pseudokoralówce
-
To już pytanie do innych ja wymienilem te, które znam i lubię........i gorąco polecam!
-
Cześć mam lamproteltis trigulum sinaloe do sprzedania.
Je bez problemów, bede w Świetochołowcach na giełdzie moze się spotkamy.
Cena ok. 120-130zł.
Pozdrawiam Pa
-
jak narazie niemam kasy, z tego co obliczałem to potrzebuje jeszcze jakieś 100zł na same na terraium i jego wyposażenie. jak narazie zbieram kase i info, bede kupowł ok lata jak coś, ale dzięki za info
-
Ja Ci polecam węża smugowego,jest trochę dłuższy niż 150 cm,ale jest ładny (przynajmniej ta odmiana którą mam),ich kupska mocno nie smierdza i z karmieniem tez nie ma problemu
-
kupska każdego węża śmierdzą tak samo (-: ja kupkę węża zawsze porównuje4 do batonika (-; nie wiem ddlaczego - chyba piodobna z wygladu.
gorąco polecam wszelkie lancetogłowy! terrarium mogło by być nieco szersze i wtedy większość gatunków z tej rodziny będzie się do niego nadawało!
z karmie4niem nie powinienneś mieć problemów, a mamie powinny się spodobać - wszystkie sa pięknie ubarwione, no minus jest taki, żę wszystkie przypominają duże ddżownice
-
niestety szerszego nie dam bo wtedy nie bede miał jak operować myszką do kopa:-)
hmmm wczoraj obliczałem ile wyjdzie mnie całe terra+wąż i wyszło mi niecałe 450zł
terrarium 80x35x40
wąż mleczny
podłoże
hygrometr
termometr
kabel grzewczy 25V
termostat
basenik
żarówka 25V
oprawka
wyłącznik czasowy
korek
do tego jakiś konar i kamienie z lasu wezme, zapomniałem o czymś??
-
spryskiwacz - ok. 10-15 zł (-;
żarówke lepiej kupić 60 V i do tego ściemniacz (ok. 40 zł).
oprócz tego fajną srpawą jest żarówka nocna (np. ciemniowa żarówka czerwona - 30 V będzie aż nadto).
-
spryskiwacz mam bo potrzebuje czasami do gekona i do ptaszników, oki żarówke kupie mocniejszą, a ściemniacz to po co?? jak to działa, chciałem zrobić do niej "klosz" z dolniczki żeby świecieło bardziej punktowo. potrzebne są dwie żarówki?? na noc nie wystarczy sam kabel grzewczy??
Uprawnienia umieszczania postów