Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wspólna hodowla dwóch gatunków

Mieszany widok

Wspólna hodowla dwóch gatunków

Mam następujące pytania:

1).chciałbym zakupić Corallus hortulanus'a, a mam duże terra w którym jest mój wspaniały wężyk - Morelia spilotes cheynei.CZY MOGĘ JE HODOWAĆ RAZEM?

2). to jeżeli odp na w/w pytanie brzmi "nie". CZY SĄ JAKIEŚ NADRZEWNE GATUNKI, KTÓRE MOGĄ ZAMIESZKIWAĆ JEDNO TERRA Z w/w Morelią??

Dzięki za odpowiedzi )

Re: Wspólna hodowla dwóch gatunków

Pyton rombowy dżunglowy z Boa Leśnym?

Oba gatunki mają zbliżone wymagania środowiskowe, więc przy zapewnieniu odpowiednio dużego terrarium można je trzymać razem.
    ogólnie jednak nie poleca się łaczenia gatunków, tym bardziej, żę wszystkie corallusy sa dośc delikatne i lepiej trzymac je pojedynczo przy zapewnieniu maksymalnego spokoju

Rozumiem.Kwestia jest tego typu,że mam terra 100x90x90, więc (na razie) dwa nieduże węże poradzą sobie tam bez problemu.
    Bardziej chciałem się dowiedzieć czy sie nie będą atakowały,albo coś w tym guście.
    Dzięki za odp.

atakowaly się nie będą na 100% (-:

aaaaaaaa no i oczywiście uważać przy karmieniu, żęby się wzajemnie nie popołykały!
    (-:

juz miałem dwa węże razem,parę lat temu, z tym że to były dwa regiusy,więc nie było konfliktów...oczywiscie poza porą karmienia ))
    Tutaj też będę musiał jednego brać na łapy podczas karmienia drugiego.

nie koniecznie - możesz podawac myszy w osobnych cześciach terra. jak oba dostana papu w tym samym czasie to każdy zajmie się swoim jedzonkiem. oczywiście jeśli jeden skończy szybciej to nie dopuść, żęby zbliżył się do drugiego.
    wyciąganie z terra jest bezpuieczniejwsze, ale bardziej problemowe

Uprawnienia umieszczania postów