-
Re: Czyżby to zniezależone jaja ???
Hmm, no cóż, nie dysponuje oficjalnym raportem(albo jaką pewna informacja) i prawde powiedziawszy, wcale o takie informacje nie zabiegam. Jesli naprawde 99% regiusow jest z importu, to wielka szkoda, myslalem ze w polsce rodzi sie wiecej wezy tego gatunku. Osobiscie znam kilka osob ktorym udalo sie rozmnozyc pytona krolewskiego i z tąd wzieło sie moje przekonanie o ilosci pytonów urodzonych w naszym pieknym kraju.
Pozdrawiam.
-
Wiesław P.
zazdroszczę Ci, ja nie znam osobiście nikogo, owszem słyszałem o Panu z Łodzi i Wrocławia, Pani z Poznania którzy rozmnażali Regiusy.
Czy mógłbyś się podzielić bardziej szczegółowymi informacjami co do ilości miotów, ilości młodych etc.
Bylibyśmy wdzięczni.
-
Ja wiem tyle co Evoker. Moze jest ktos jeszcze. A regiusów w Polsce co roku sprzedaje si ena prawde BARDZO dużo.
-
Dzięki Evoker.
Wczoraj dokladnie wymacałem brzuch mojemu pytonowi ( samicy?), nie stwierdziłem żadnych zgrubień ani tym bardziej wykszłconych jaj.
No cuż może kiedyś moje weże sie rozmnożą.
-
Mam nadzieję, że jeżeli nie w tym, to w przyszłym roku uda im się 'dograć' a Ty otrzymasz potomstwo. Ważne aby TA zima była odpowiednio zasumulowana bo to decyduje o NASTĘPNYCH godach.
Pozdrawiam i powodzenia!!
-
Myślę że porę godową ( zimową ) stworzyłem moim wężom odpowiednią.
Mam tu na myśli obniżenie wilgotności, i temperatury którą im zastosowałem od początku września do połowy lutego.
Dodam jeszcze że węże przez całą zimę nie chciały przyjmować pokarmu, dopiero niedawno powolutku podniosłem wilgotność oraz włączyłem kabel grzewczy i to spowodowało że samiec był skłonny zjeść szczurka a drugi pyton ( samica ) wydalił te niewykształcone jaja.
PS, Może moje weże nie zgrały się w czasie, albo ja tu zawiniłem.
Uprawnienia umieszczania postów