-
Mały wąż nadrzewny
Czy zna ktoś jakiegoś nadrzewnego dusiciela, niezbyt dużego, do wysokiego niezbyt szerokiego terra latwo dostepnego i latwego w hodowli??
-
Re: Mały wąż nadrzewny
raczej dusiciele nadrzewne nie są łatwe w hodowli i nie sa dobrze dostępne a jak sa to drogie
-
moze Boa Leśny?? masz opis tutaj. piekny ciekawy, wcale nie jest trudny w chodowli... i do drogich tez nie nalezy ) odmiany barwne bardzo ciekawe choc o nie trudniej... jak bys chciał cos to na maila.. )/pozdrawiam
-
zeden naddrzewny dusiciel nie jest łatwy w hodowli!!!!! węże z rodzaju Corallus wymagają sporego doświadczenie, przedewszystkim C. caninus. Ja hoduje C. hortulanusy, te węże sprawiają duże kłopoty w karmieniu (młode często osmawiają przyjmowania pokarmu), mało jaki hortulanus je bezproblemowo (młody). Przebewszystkim to są spore węże osiągające 150-200 cm, aresywne, kąśliwe jak taki wąż ugryzie to ręka do szycia!! trudno się oswajają i to nie są węże do brania na ręce........
-
a moze jakis polaz?? np elaphe teaniura ja mam go w terra docelowym 100/200/45cm dlu wys szer
-
o to chyba troche duże terra
-
Nadrzewne dusiciele najczęściej sa dosyć kłopotliwymi zwierzętami. Jezeli koniecznie chcesz hodowac takiego węża polecam Boa leśne (Corallus hortulanus), na pewno jest to najlepszy gatunek "na początek".
-
Uprawnienia umieszczania postów