Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: HEj mam pytane i prosze o szybka odp..

Mieszany widok

Ratayson71
    Guest

HEj mam pytane i prosze o szybka odp..

Moj Boasek wlasnie sciaga wylinke mozna mu jakos pomoc bo widze jak bidak sie meczy :PP nie moze sie nigdzie zachaczyc....

Re: HEj mam pytane i prosze o szybka odp..

poradzi sobie, jeśli ma coś szorstkiego w terra, konar albo gałąź. nie pomożesz mu inaczej Jeśli nic takiego w terra nie ma to leć na dwór po duży kamień, wyparz go we wrzątku i myk do terra.

Gadman
    Guest

albo dac inna szorstka rzecz

Ratayson71
    Guest

Jeszcze mam jedno pytanie wlasnie jakos tam daje rade tylko ze wkolo oka zostalo mu kawalek tak jak by to urwal. Jak jush skonczy sciagac to moge mu to sam oderwac ?? czy mu moge cos z okiem uszkodzic ?

jak sie niemyle to mu to odpadnie a jak nie to nawilż ta skure i powoli penseta ścignij bynajmniej jak mój regius miał na grzbiecie to tak zrobiłem i mu to powoli zeszło..

Wiesław Pyć
    Guest

pensetą nie, poniewaz mozna uszkodzic weza(np. przypadkiem wbic mu w oko), ja radze sciągnąc palcami. Wiele razy ręcznie sciągale wylinke z weza i wiem ze to dziala.

poczekaj do jutra. jak mu samo nie odpadnie, to spróbuj delikatnie ściągnąć. jak nie zejdzie to musisz spróbować go zanużyć w ciepłej wodzie (ok 30 stopni), albo najlepiej w zaparzonym rumianku, lb herbacie (oczywiście przestudzonej!). pomoże. no i pamiętaj, żeby nie utopić węża. w prawdzie umieją one dość długo wytrzymac bez oddychania, ale możę przez przyopadek um się do nosa wlać

Ratayson71
    Guest

a to normmalne bo on scianal sobie skore tylko do glowy i wieciej nie sciagal .... oczywiscie nie sciagnal jej calej bo on byl teraz chory wlasnie go wyprowadzalem z chorpoby bo mial zapalenie pluc..... on do jutra powinien scignac cala czy jest cos nie tak ??

Ratayson71
    Guest

Mushe wam napisac jakie przezylem doswiadczenie z moim wezykiem. Moj wąż zachorował miał zapalenie płuc slinil sie cieklo mu z nosa itp pare osob tutaj kazalo m iisc do weterynarza i nawet weterynarz pisal mi ze dlugo nie przezyje ze trzeba dac zastrzyki itd.... W raz z moim kumplem wyprowadzilismy go na prostą ) teraz pieknie zyje ) dzisiaj sciagnal wylinke i jest zdrow jak ryba wystarczylo tylko terrarium bez przelotow powietrza tempratura okolo 35C i do miski z woda witamina C i wszystko )))))

Uprawnienia umieszczania postów