Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: promiennik podczerwieni

promiennik podczerwieni

czy taki prommiennik podczerwieni jaki można dostać w sklepach swiecący na czerwono będzie widioczny dla węża w nocy czy musze go na noc wyłanczac?

Re: promiennik podczerwieni

Waz nie widzi czerwonego swiatlla

czyli promienniki tylko ogrzewaja a nie oswietlają i moga byc włączone na noc?

inaczej: one oświetlają, ale to światło nei jest widzialne przez węże.
    no bo chyba masz na myśli czerwoną żarówkę, tak?

owszem, świetnie nadają się one jako ogrzewanie w nocy, mogą zostać włączone

Warto podlaczac je poprzez ciemniacz, mozna wtedy dosc precyzyjnie ustawic temperature w terra.

Hmm. A ja z kolei wciąż się zastanawiam: promiennik ciepła, promiennik podczerwini i czerwona żarówka to to samo czy się różni. Bo ja w sklepie widziałem czerwone żrówki (nawet pisało że na noc) i takie śmieszne cusie co wyglądały jak grzałka tylko że się wkręcało na miejsce żarówki i pisało na tym "promiennik ... (czegośtam)" (tylko że po angielsku)

ten ?promiennik" to taka rgzałka, którą rtzeba zabezpieczyć dobrze, bo nagrzewa się do kilku tys. stopni. to jest promiennik ceramiczny.

Nie przesadzaj, nie rozgrzewa sie do kilku tysiecy stopni ( w jakiej skali ??)
    Nawet kilkaset nie mozna powiedziec.
    Poprostu podczerwien to promieniowanie cieplne, kazdy dinks ktory sie grzeje wytwarza przy okazji prownieniowanie podczerwone.
    Promienniki te sa poprostu bardziej kierunkowe.
    IMHO dobrym wyjsciem sa te czerwone, poniewaz przy okazji delikatnie oswietlaja terra.

Uprawnienia umieszczania postów