Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pyton Królewski i wąż mleczny

Pyton Królewski i wąż mleczny

Kupiłem dzisiaj węża mlecznego i trzymam go z wiekszym o połowe regiusem (83cm)
    ale ten regius stal sie jakis dzikszy od tego czasu zwija sie w kulke a przed tem tego nie robil bo mu to calkeim zaniklo czy sie regius przyzwyczai do tego węża??

Re: Pyton Królewski i wąż mleczny

Wątpie żeby się zdążył przyzwyczaić, wąż mleczny prędzej czy później go zje. Poczytaj inne posty na ten temat.

ale nie rozumiesz ze regius ma 83cm a mleczny 25cm a zanim regius urosnie to wiesz

Bylo o tym juz 1000 razy.Zrob jedno terra dla jednego i drugie dla drugiego.Pozdrawiam

może go niezje ale napewno nie możesz ich razem trzymać

ja bym nie trzymał żadnego Lampropeltisa z innymi wężami, mam znajomego którego Lampropeltis getulus zjadł już ze 4 węże bo mu uciekał z terra lub go zkarmiał horymi wężami

bede go trzymal osobno mam teraz terrarium 50X30X35 wystarczy mu chyba na jakis czas a pozniej jak regius podrosnie jeszcze troche kupie mu nowe a lampropeltis bedzie mial to co regius czyli 80X50X40(dł.Xszer.Xwys.)

jeszcze jedno jak go mam trzymac w osobnym terku to musze mu zainstalowac kabel grzewczy czy wystarczy mu żarówka np 40W lustrzana

Witam,

W tej chwili mam węża mlecznego i buduje dla niego duże terrarium 130x60x60. Kusi mnie aby po zbudowaniu tego terra, dokupić pseudokoralówce sąsiada w osobie regiusa. Wiem, że nie zaleca się trzymana różnych gatunków razem, ale z drugiej strony kombinuję tak:

1. Zarówno mleczny jak i regius potrzebują podobnych warunków
    2. Regius będzie większy od mlecznego, więc z tej strony nic mu nie grozi. Obawiam się raczej, że mleczny mógłby paść ofiarą regiusa.

Czy ktoś próbował hodować te węże razem ? Nie chodzi mi o ogólne zalecenia nie trzymania tych wężów razem które znam.

Pozdrawiam,

Robert

co do zjadania się:
    regius i mleczny rosną w sumie do podobnych rozmiarów, ale mleczny to będzie sznuróweczka, a regius będzie prawie grubości szklanki kuchennej, więc raczej zjedzenie mu nie grozi.

nie trzymałbym jednak tych wezy razem, gdyż regiusy bardzo łatwo się strasują i nawet niegroźni dla nich toważysze są dla nich powodem do niepokoju

Uprawnienia umieszczania postów