Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: ogrzewanie

ogrzewanie

czy na kabel grzewczy musi być położona szyba,kabel ma 25w jest powlekanu silikonem,kabel jest firmy AQUAEL

Gadman
    Guest

Re: ogrzewanie

przede wszystki kabla nie mozna kłasc na samo szkło miedzy kablem a szybą położ tzw. ekran w przeciwnym wypadku szyba peknie jak sie nagrzeje. I na kabel nie mozesz połozyc szyby bo tez peknie.

Nasyp na samo dno zwir i nato kabel grzewczy i to pszysyp jeszcze raz zwirem i puzniej normalne podloze.

Ewentualnie jak ogrzewanie podlogowe, zalej kabel betonem, zeby cieplo bylo rownomiernie rozprowadzane, a nie miejscowo przygrzewalo szybe, lub weza

gdzie mogę dostać taki ekran i jak on wygląda

matyjajacek
    Guest

ja mam 2 takie kable połozone 2x25W ina szybę na dno i jakos nie pęka szyba 8mm na dnie ale pod szyba mam steropian zeby cieplo nie ucielkało tak szybki terra 100x60x60 na kabel wysypana mieszanina piasku do terra zmieszanego z kokosemprasowanym dla trzymania wilgotnosci

styropian nie pleśnieje od wilgoci?

Nie , styropian nie splesnieje, ale powinienes go dac pod spod terra,c zyli postawic terra na nim.
    Warto wysypac drobnym piaskiem dno terra i dopiero ulozyc na to kabel i nastepnie znowu go przysypac i dopiero na to szybe dac, na szybe podloze.
    Cieplo sie wtedy rownomierniej rozchodzi i jest w piasku akumulowane.

jak położe na spód korek 3mm na nim kabel a na kablu glazure czy tak można?

na spód daj steropian

Uprawnienia umieszczania postów