Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: do Osób zainteresowanych Pytonem Tygrysim

Mieszany widok

do Osób zainteresowanych Pytonem Tygrysim

Witam ! Nawiąże kontakt ze wszystkimi mniej lub bardziej doświadczonymi posiadaczami Pytonów Tygrysich(Python Molurus Bivittatus), ponieważ mam zamiar poważnie zająć się hodowlą tego gatunku. Mam parę tych węży, oraz chciałbym je w dalekiej lub nie, przyszłości rozmnożyć. Próbowałem nawiązać kontakt z Bobem Clarkiem , lecz nie ma go na nieokreślony czas w domu więc chciałbym się was jako fachowców poradzić . Co macie do powiedzenia nt. rozmnażania tego węza, oprócz tego iż dorasta do dość znacznych rozmiarów ) (bo z tego zdaję sobie doskonale sprawę, oraz mam warunki)

Re: do Osób zainteresowanych Pytonem Tygrysim

eeee... boba clarka? no ambitniak z ciebie, jak myślisz, że on znqajdzie czas na gawożenie z tobą (-:
    ja proponuje raczej z Panem Łukasze Wysockim się skontaktować, z tego co mi wiadomo on ma dość duże doświeadczenie w rozmnażaniu tego gatunku. podobno rozmnaza się bezproblemowo

Cześć,

dzięki za uznanie, jednak muszę powiedzieć że z mojej raczej nie ma mowy o dużym doświadczeniu z tym gatunkiem Rozmnożyły się, to prawda - ale bez przesady

Odnośnie B. Clarka - to jest człowiek który rozmnaża te węże na skalę niewyobrażalną w Polsce. Co roku wykluwa się u niego kilka tysięcy młodych. Na pewno doświadczenie ma takie jak mało kto na tym świecie.
    Ale z drugiej strony - te węże rozmnażają się na tyle łatwo, że na pewno znajdziesz w Polsce niejedną osobę która Ci dużo podpowie, przede wszystkim znając polskie realia i warunki. A jednocześnie będzie o wiele łatwiej dostępna.
    Z tego co wiem, pyton tygrysi rozmnaża się w Polsce bardzo często i bez większych problemów.

Jeśli mógłbym w czymś pomóc - daj znać na priv. Ostatnio coraz rzadziej mam możliwość czytania forum.

Pozdrawiam

Witaj Łukaszu
    Juz nie bądz taki skromny !!! Drodzy terrarysci SNAKES to napewno dość solidna skarbnica wiedzy w tym temacie. Ja również od niedawna jestem posiadaczem tego pieknego gada, notabene własnie z hodowli Łukasza.Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów