-
Re: wielkość Boa
mi sie zdaje że przesadzasz ze będzie za małe boas
-
Co masz na mysli mowiac "akwarium"????Moje terra jest dobre a na zdjeciu nie widac go calego.Nie mam sie zamiaru klocic i mowie na serio ze CI WIERZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!Na poczatku bylem tylko troche zdziwiony ze twoj wezyk jest az taki duzy ale teraz juz nic nie mam do STEFCI
moj boas ma jakies 100cm z haczykiem i mysle ze jak na swoj wiek(2 lata)dobrze sie rozwija.Pozdrowki PEACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Fryzjer gratuluje przyrostow , moj boa po 1,5 roku mierzyl kolo 170 - 180 cm , jak trzymany w duzym terra i dobrze karmiony , oraz do tego wysoka temperaturka dla szybkiego metabolizmu to wszystko ok.
Pozdrawiam i zycze sukcesow.
-
Teraz posiadam Molurus bivittatus albino - w pazdzierniku mierzyl 60cm i jadal 3 myszki na tydzien - aktualnie mierzy 140 cm i jada male swinki morskie. Po 6 - 7 dniach zaczyna byc bardzo pobudzony po o zmierzchu i poluje . Tak wiec uwazam , iz dobre warunki duze terra i temp kolo 28 - 30 stopni to klucz do szybkich i zdrowych dla weza przyrostow.
Problem zaczyna sie jak bedzie dorosly - duze ryzyko przetluszczenia. Jak w fazie wzrostu jest to ryzyko minimalne.
Pozdrawiam.
-
no to oki, bo mialem inne odczucie ale juz ok Peace
-
dziekuje i takze zycze powodzenia w hodowli jedno z wazniejszych zeczy jest wlasnie ogolnie zapewnienie bardzo dobrych warunkow.
Uprawnienia umieszczania postów