Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: wielkość Boa

Re: wielkość Boa

W wielu przypadkach Boa dusiciele w wieku 4 lat osiągają praktycznie "docelowe" rozmiary.

peper podobno lubią sie wspinac a w opisach wysokośc jest większ od szerokości

jak chcesz to nie wiesz pumba mozesz przyjechac to ci pokaze na wlasne oczy, oma ani deca ani meta potrzebna nie byla

naimaD
    Guest

snakee wiesz z tym wspinaniem to zobaczysz po jakimś 0,5 roku trzymania zwierzaka znam takie co siedza jak pytony a czasem tylko polowe ciala podniosą ! wiec wiesz opis a zycie to dwie inne rzeczy.
    A co do komentarza PUMPY no to - wydaje mi sie ---że duzy wpł na rozmiar boasa maja geny po rodzicach! Ja mam tez rocznego w marcu bedzie mial rok a ma juz 120 cm! i nie karmie go za duzo! dostawal co tydzien mysz -potem 2 na dwa tygodnie a teraz ostatnio jakos przez moje zabieganie dostaje duzego szczura lub swinke na 3 tygodnie i luz ! ale po 12 dniu juz by cos jadł!

Tomasz S.
    Guest

Wierze ci na slowo,STEFCIA ma pewnie dobre geny!!!

nie wysokośc 100m jest bardzo dobra, (sam mam taką i wszystkie moje boasy albo siedzą w basenie albo na gorze) jak mają pólki i konar napewno bedą sie wspinać

nie wiem pumba ale wydaje mi sie ze cie smieszy ze taki rozmiar ma stefcia ale nie mam ani ochoty sie z toba na ten temat klucic bo nic nie musze ci udowadniac

a po 2 pumba jestes z poznania to wpadnij do mnie masz mala godzinke drogi, i sie nie dziwie ze twoj boasek jest taki maly jak trzymasz go w takim ehm jak to nazwac -> akwarium.

Wymiary które podajesz są zdecydowanie za małe. Moje terrarium, w którym mieszka para prawie trzyletnich boasów ma wymiary 160x60x100 i wcale nie wydaje mi się by było to dużo. Myślę, że powinieneś pomyśleć o większym terra, spróbuj zrobić je samemu, to wcale nie takie trudne, a jaką daje satysfakcję!
    P.S. Załączam fotkę mojego terra (obecnie zmieniony jest wystrój).

Pozdrawiam
    Kamil

Uprawnienia umieszczania postów