-
Re: wielkość Boa
W wielu przypadkach Boa dusiciele w wieku 4 lat osiągają praktycznie "docelowe" rozmiary.
-
peper podobno lubią sie wspinac a w opisach wysokośc jest większ od szerokości
-
jak chcesz to nie wiesz pumba mozesz przyjechac to ci pokaze na wlasne oczy, oma ani deca ani meta potrzebna nie byla
-
snakee wiesz z tym wspinaniem to zobaczysz po jakimś 0,5 roku trzymania zwierzaka znam takie co siedza jak pytony a czasem tylko polowe ciala podniosą ! wiec wiesz opis a zycie to dwie inne rzeczy.
A co do komentarza PUMPY no to - wydaje mi sie ---że duzy wpł na rozmiar boasa maja geny po rodzicach! Ja mam tez rocznego w marcu bedzie mial rok a ma juz 120 cm! i nie karmie go za duzo! dostawal co tydzien mysz -potem 2 na dwa tygodnie a teraz ostatnio jakos przez moje zabieganie dostaje duzego szczura lub swinke na 3 tygodnie i luz ! ale po 12 dniu juz by cos jadł!
-
Wierze ci na slowo,STEFCIA ma pewnie dobre geny!!!
-
nie wysokośc 100m jest bardzo dobra, (sam mam taką i wszystkie moje boasy albo siedzą w basenie albo na gorze) jak mają pólki i konar napewno bedą sie wspinać
-
nie wiem pumba ale wydaje mi sie ze cie smieszy ze taki rozmiar ma stefcia ale nie mam ani ochoty sie z toba na ten temat klucic bo nic nie musze ci udowadniac
-
a po 2 pumba jestes z poznania to wpadnij do mnie masz mala godzinke drogi, i sie nie dziwie ze twoj boasek jest taki maly jak trzymasz go w takim ehm jak to nazwac -> akwarium.
-
Wymiary które podajesz są zdecydowanie za małe. Moje terrarium, w którym mieszka para prawie trzyletnich boasów ma wymiary 160x60x100 i wcale nie wydaje mi się by było to dużo. Myślę, że powinieneś pomyśleć o większym terra, spróbuj zrobić je samemu, to wcale nie takie trudne, a jaką daje satysfakcję!
P.S. Załączam fotkę mojego terra (obecnie zmieniony jest wystrój).
Pozdrawiam
Kamil
-
Uprawnienia umieszczania postów