Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: jedzienie węży

Mieszany widok

patrik
    Guest

jedzienie węży

mam pytanie bo dałem swojemy bao teczowemu (około 60cm) 2 noworotki szczurze taki co już zaczynają mieć owłosienie i mysz też już czaczynająca mieć owłosienie czy to neizadużo ????? słuszałem ze niemożna du zo dawać doi zjedzenia wezą bo będą spasione i brzydkie a wogóle to jakoś żle działa na węze jak dostaja za duzo pozywienia czy można je przekarmić czy cos w tym stylu??????(dziki za odpowiedzi tylko nie bluzgajcie mam go dopiero 2 tygodnie))

Re: jedzienie węży

Można przekarmić, ale dorosłego węża, nie takiego młodziana, więc nie martw się. Czym więcej bedziesz dawał Twojemu boasowi jesć tym szybciej będzie rósł. Młodemu podawaj co tydzień jeść, a czym starszy tym rzadziej.

Re: jedzienie we˛z˙y

Nie widziales nigdy przekarmionych dzieciakow?????
    A tlusty osobnik, to krocej zyjacy osobnik, i na ogol z roznymi dolegliwosciami zdrowotnymi.
    Od nadmiaru jedzenia dzieci rosna nie tylko wzdluz, ale i wszerz.

madka czy tutaj jest mowa o dzieciach czy o wężach ? Bo może pomyliłem strony :/ Ogólnie sie mówi, że młodego węża nie da się przekarmić.

Bardziej o wezach (chyba), ale przekarmic mozna prawie kazde stworzenie, i uwazam, ze weza tez.
    Jesli siedzi w malej klatce, i co troche dostaje jedzenie, a ma odruch lykania poki jest co, bo moze pozniej nie byc, to doprowadzisz do przetluszczenia. Nie bedzie mial okazji spalac nadmiaru pokarmu, tylko go bedzie magazynowal.
    Zgodnie z teoria, niech je duzo bedze szybciej dorastal, to moze sprobowac karmic go jeszcze czesciej, i osiagnie rozmiary doroslego weza w dwa miesiace??

Uprawnienia umieszczania postów