-
boa tęczowy
mam pytanie wiecie mozę czy dorosły boa teczowy Epicrates cenchria maura ma tyle siły aby udusić albo przydusić człowieka????
-
Re: boa tęczowy
nie, w żadnym wypadku nie jest on niebezpieczny dla człowieka. no może niemowlaka, ale są one nieagresywne. atakują tylko w ostateczności.
-
Głupie pytanie i to bardzo :/ wyobraź sobie takiego węża około 2 m i pomyśl nad pytaniem jeszcze raz. Sprawą jasną jest że nie udusi czlowieka ( chyba że niemowle, w co też wątpie)
-
no ale zauważ Elian, że ludziom, którzy wcześniej nie mieli kontaktu z wężami wydaje się, e wąż o długości 2 metrów jest duży, tymczasem to sznureczek (-;
-
Posiadam E.C.M i raz przewiesiłem ją sobie na szyji, muszę powiedzieć że jak na 1.5 metrowego wężyka to moja boasica ma dosyć silny uścisk. Ciśnienie aż mi podskoczyło :P.
-
no tak, ale ni jest to uścisk, który mozę zagrozić człowiekowi. dajcie spokój, ten wąż nic nie zrobi człowiekowi! NIEBEZPIECZNE TĘCZÓWKI TO BAJKI!
-
dzięki bo tak sie zastanawiałem ile ma to siły
-
Ludzie sobie nie zdają sprawy że wąż dusi jedynie swoje ofiary. Żeby zjeść człowieka wąż musi mieć ok 9 metrów. No to 1,5 m ECM'a Cie nie zje napewno, choiciaz to silne węże co napewno odczujesz, jak powiesisz go sobie na szyi. Amen.
-
witam.
Biskup walnales bzdure ze hej!!! 9 metrów. Nie wiem czy słyszales o przypadku jak 3,5 metrowy python molurus zaatakował swojego opiekuna sprzatajacego terra i zaczal go dusic opatajac szyje. Bez pomocy sasiadów czlowiek by nie przezyl wiec nie chrzan o 9 metrach.
Tak w ogóle teczówki są niesamowite , polecam wszystkim ( posiadajacym mózg).
czesc
-
Panowie zależy w jakim kontekscie odpowiadamy na to pytanie- zgodze sie z tym ze napewno człowiek nie bedzie dla niego odpowiednią ofiarą na uduszenie i skonsumowanie bo to fizycznie nie możliwe , natomiast twierdze ze ma dośc siły aby owinięty wokół szyji ( myśle o dorosłym osobniku) scisnął na tyle mocno aby zabrakło nam tchu- zakładam tu sytuacje ze nie mozemy obronić sie rękoma i dajmy na to wąż sie wystraszyl czegoś i zacisnął odruchowo ucisk - znamy to przeciez z praktyki. Pozdrawiam
Epicrates cenchria cenchria
Uprawnienia umieszczania postów