Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: roślinki do Terrarium

shaqal
    Guest

roślinki do Terrarium

siemka, mam zapytanie, chciałbym sie zapytać jakie roślinki bedą sie nadawały do terrarium, Njabardziej odpowiadałaby mi jakaś pnąca np blusz.
    Nie wiem które moża posadzić (oczywiście żywą) żeby sie zwierzątko nie zatruło.
    Pozdrawiam

Re: roślinki do Terrarium

nie ogladales batmana?? bluszcz jest trujacy, bylo miliard razy na forum, tak trudno poszukac(joke) yo Bro!

moze bys tak napisal jaki gad w terrarium bedzie ! i w spisie swoim tez bys dal co hodujesz !

shaqal
    Guest

okej, już sie robi

hahahahahhahaha, dobre dobre:P zleje się ze śmiechu:P hhehe... po co się męczyć sztuczna roślina cię wyręczy. nie trzeba pielęgnować, tylko w stawiasz i koniec, ładna, nie ussycha itd. no i możesz mnieć jaką chcesz.. powodzenia w dekoracji

a po 2 do dusicieli lepiej nie dawac zywych tylko ci ja pomiazdzy

shaqal
    Guest

okej, dzięki za rade. zastanowie sie nad sztuczną. yoo.

Zastanow sie, warto.
    Tak jak Fryzjer pisal, zdusi Ci te roslinki, jak jeszcze mialem boasa to probowalem rozne rosliny dawac do terra zeby je upiekszyc, ale wezyki jakos lubia na nich lezec, wspinac sie i owijac o nie, skutkiem czego po 2 - 3 dniach masz z roslinki chaszcza.
    Po zastosowaniu sztucznych jest OK i ladnie, trzeba tylko co jakis czas wyjac i umyc poniewaz osiada na nich "kamien" z wody co wyglada troche nieestetycznie.

"Trujący bluszcz" ten z Batmana to nawa zwyczajowa Sumaka, a nie bluszczu Więc o niczym nie świadczy...
    Trujący bluszcz = Poison Ivy = Toxicodendron radicans
    Ale nie zmienia to faktu, że nasz poczciwy bluszcz (Hedera helix) jet również trującu dla roślinożernych....... tyle, że to przypadek)))))

Uprawnienia umieszczania postów