-
Re: Pleśń w terra
Całkowicie się z Tobą zgadzam.
Mam 33 lata - nie jestem geniuszem i też czasami robię byki - ale to co tu się widzi to rzeczywiście tragedia!
Ostatnio widziałem się z moim wychowawcą i on powiedział, że to co się teraz dzieje w szkołach średnich to jest dramat! Przeczytanie dwóch stron ze zrozumieniem jest niewykonalne dla wielu uczniów, a dla niektórych samo czytanie jest problemem - POWAŻNIE !!!!
A z WORDEM to bardzo dobry pomysł - też go stosuję tzn. sprawdzam niektóre wyrazy.Można też oczywiście skorzystać ze słownika ortograficznego.
Pozdrawiam
-
Polskie litery nie są konieczne - to można zrozumieć.Popracuj jednak nad ortografią proszę.
-
Nie chcę aby ktokolwiek z czegokolwiek mi się tłumaczył !!!
Po prostu tak mnie naszło - ale cieszę się, że ktoś w ogóle zareagował
Co do "przywalania się" do pisania bez polskich liter - to nie jest konieczne ani nie jest nieprawidłowe (jak słusznie napisał Grochu jest to "niezgodne z netykietą ").
Jednak osobiście uważam, że tak bardzo wszystko próbujemy "zamerykanizować", że czasami miłoby przeczytać coś poprawnie napisane w rodzimym języku....
-
szklarz wytnie otwór :)
Witam!
Dzieki pomysłowi jednego z forumowiczow zdecydowalam zaprosić szklarza; jeszcze dzisiaj wytnie mi w bocznej ściance aqua, przy baseniku, w dole szyby, spory otwór (6x15cm). Zabezpieczę go metalowa siatka i powinno byc lepiej.
Dziekuje wszystkim, ktorzy wypowiedzieli sie na forum i tym którzy pisali na priva!
Dam znać, jak wyszlo.
Pozdrawiam
Kasia Grzybowska
aka Fiona
Uprawnienia umieszczania postów