-
Re: Gabaryty regiusa
I jeszcze jedno Evoker podaj wagę samicy przy dł.120 cm i samca 100 cm. głodnych po 4 tygodniach nie jedzenia
-
Fakt nie mam jeszcze wezy, ale sam napisales, ktytykujac wypowiedz coolariego ze maja srednice okolo 6 cm. On napisal ze maja srednice szklanki kuchennej. NIe wiem jakiej srednicy ty masz szklanki, ale wedlug mnie jego wypowiedz byla jak najbardziej prawidlowa, bo moje maja okolo 5 cm.
Pozdrawiam
Nazar
-
Nazar jak sam widzisz 5 cm. to nie 7 a w wypadku regiusów jest to duża różnica bo taki o średnicy 7 cm. i dł.150 cm. ważyłby ok.3kg to naprawdę kolos jak na regiusa .
Mogą zdarzyć się pojedyńcze sztuki ale to są wyjątkowe przypadki.Ta średnica jest możliwa gdy nakarmisz je dużymi szczurami lud świnkami morskimi jeżeli oczywiście nie boisz się o zdrowie i bezpieczeństwo swoich pupili.Ja karmię myszami bo to najbezpieczniejszy sposób.obejrzyj zdjęcia w poprzednich postach jak wygląda regius pogryziony przez szczura
Pozdrawiam i bez urazy
-
Nie mam doświadczeń z tym gatunkiem. Widziałem wiele zdjęć i wiele tych węży na żywo. Napisałem o średnicy szklanki kuchennej bo takie porównanie wydawało mi sie odpowiednie. Nie moja wina że ktoś pije z wiadra.......
-
iibell --> Hmm. ja tam się nie znam na pomiarach ale matematyk to ze mnie niezgorszy i chyba wystarczy zmierzyć gadzince obwód ciałka a potem ciut policzyć. W końcu obwód chyba się nie zmienia co?
-
Do Coolary
Lubię pić i może być też z wiadra ale nie nadrabiaj braku wiedzy agresją i zadaj sobie trochę trudu i zmierz szklankę kuchenną ma ona średnicę ok.7 cm a nie 5 i jeszcze jedno DEXiu może wiadro nie zmienia obwodu ale węże tak w zależności od tego co zjedzą i ile
Pozdrawiam
-
ale tam nikt nie pytał się o cm, tylko mniej więcej o porównanie : łydka, nadgarstek, palec
takie porównanie na oko. nikt nie będzie się o 1 cm w tą, jeden w tamtą kłócił chyba?
a takie gruybe regiusy tez się zdażają, bo móhj ma dopiero 75 cm a już jest jak 3 kciuki - grubasek
-
-
regius = 6 kg? jesteś pewien, że to nie był młody tygrysi?
a 150 cm saamiczki regiusa to podobno nic nadzwyczajnego? do 180 ponoć dochodzą przecież.
-
Może i racja nie ma o co kopii kruszyć ważne żeby nasi pupile czuły się ok i wyglądały jak jedyne w swoim rodzaju
Uprawnienia umieszczania postów