-
Gabaryty regiusa
Jakie są rozmiary przeciętnego dorosłego regiusa? Wiem że dorasta do 120-150 cm ale chodzi mi bardziej o obwód ciała. Do czego można go porównać? Do ręki mężczyzny, do łydki czy czego.
-
Re: Gabaryty regiusa
Dorosła "dobra" samiczka regiusa ma obwód podobny do standardowej szklanki kuchennej.
-
Chyba gdy jest po spożyciu dwóch szczurów bo nominalna srednica jest ok.6 no może 7 cm.
-
Mam propozycję aby mówić coś co samemu zaobserwowaliście lub wypowiadać się na podstawie własnego doświadczenia z danym gatunkiem a nie snuć domysły lub przypuszczenia
-
iibell a zastanowiles sie jaka jest srednica szklanki... chyba wlasnie tyle co napisales.
-
Mniej więcej taka, mają prawie 4 lata
- samiec po prawej ->100cm
- samica po lewej ->120cm
Nie są super najedzone, po zjedzeniu dużego szczyra bądź świnki miejscowo przybierają o jakieś 30%
-
-
-
masz śliczne regiuski evoker (-: ty je rozmnożyłeś, o ile się nie myle?
-
Nazer z tego co widzę twoje hobby to pająki więc dziwi mnie to że zabierasz głos w kwestii węży nie twierdzę że jestem znawcą ale sam co możesz sprawdzić posiadam regiusy od 9- ciu lat mam i samca i samicę a możesz mi wierzyć żę trochę razem przeżyliśmy miłych i przykrych chwil .Regiusy o średnicy 7cm? to bardzo dorodne sztuki .Moja samica nie ma 6 - ciu cm a już na pewno nie 7.Samiec przy niej wygląda jak ubogi krewny.Samica ma ok.140 cm i średnicę ok.5 cm. a samiec ok.1 cm mniejszą przy dł.130 cm.On waży 1300 gr. a ona 1700 gr. przed jedzeniem .Z tego co wiem przekarmianie węży jest dla nich niebezpieczne.
I jeszcze jedno - zmierzyć średnicę u węża jest niesłychanie trudno ci co je mają wiedzą o co chodzi ( węże się rozpłaszczają co zresztą widać na zdjęciach Evokera ).
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów