Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Rozpoznawanie plci-kiedy

Rozpoznawanie plci-kiedy

w jakim wieku mozna odroznic plec weza zbozowego, moj ma 3m-ce i nic nie widac chociarz chyba wiem gdzie jest nasada ogona ;o

Re: Rozpoznawanie plci-kiedy

Oczywiscie chodzi mi o rozpoznanie bez sondowania bo tego sie boje

abdick
    Guest

Gdy ma ok. 150cm.

Nie rob se jaj, ja pytam powaznie, a zbozowe czesto nie dorastaja do 150cm... ehhh cos mi sie niechce wiezyc ze porozmnazales to wszystko i masz tyle zwierzakow, niech ktos sie powaznie wypisze na ten temat!! plzzzz

Tym postem abdick juz w ogole nie ma sznas abym uwierzyla w twe sukcesy hodowlane...buahahahah-kpiny se robisz chlopie niezle. A co do pytania to plec mozna odroznic juz nawet jak wezyk jest malutki, tylko hodowca musi poprostu potrafic rozpoznac po nasadzie ogona...

W zalaczniku masz fotke porownawcza dwoch mlodych zbozowek, na gorze to samica a na dole samiec Samiec ma zawsze grubsza nasade ogona ze wzgledu na obecnosc hemipenisa.

dzieki Mikka chyba bede do Ciebie na prv pisal :PPP Narazie nie bede wyjmowal mojego weza bo sie znowu zakopal ) Stwierdzic to moge jeszcze jak waz ma takie ubarwienie "dzieciece" ?? on ma niecale 40 cm, wystarczy??

40 cm spokojnie starczy Moja jedna zbozowka ma tez 40cm i bez problemu juz na pierwszy rzut oka widac ze ma cieniutka nasade ogonka, czyli jest samiczka

Zapomniales chyba podac autora i zrodlo zdjecia.....! Tam jest jasno napisane, ze te fotki nie moga byc wykorzystane bezpodania zrodla!

Upsss....sorki, ale nie zrobilam tego swiadomie, mialam po prostu ta fotke na dysku i nie mam napisane zrodla, wiec jak masz ty moze to napisz czy jak, no sorki,specjalnie tego nie zrobilam

Uprawnienia umieszczania postów