Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: odmiany albinostyczne

ryszardini
    Guest

odmiany albinostyczne

>ej moze potraficie mi pomuc>?>?
    >od dawna szukam wezy z tym ubariniem ale wiekszosc mam kosmice ceny(nie osigalne w tej chwil dla mnie)
    >moze znacie jakies gatunki o podobnym ubarwinie tylko ze troche tansze i zeby niebyl zbyt duze tak gdzies do 2.5 metra(jak ciutke wieksze to tez moze byc)
    >licze na wasz pomoc

lipton
    Guest

Re: odmiany albinostyczne

połoz zborzowy albinos kosztuje w granicach 150 zł młody 150cm
    lampropeltis getulus california albinos kosztuje w granicach 180 zł młody 180cm
    pyton morulus bivitatus 400 zł młody 500-600cm hehe
    to sa jeszcze wzglednie tanie wezy odmiany albinotycznej

żeczywiście mały ten tygrysi 500-600 cm :P:P (za taką cene to raczej 500 mm)

ryszardini
    Guest

lampropeltis getulus california albinos jaki jest odpowidnik poslki tego weza??
    >czekam na dalsze propozycje

Odpowiednik?? 0_o Chyba polska nazwa jak tak to jest to podgatunek Węża Królewskiego ))

chyba raczej lancetogłów kalifornijski, ale się nie będe kłócił, bo każdy wie, zę ja słaby z łaciny raczej..
    no chyba, żę o tą podwórkową się rozchodzi

Heh ja looknolem do opisu Chyba jednak podgatunek królewskiego chociarz moglo mi sie powalic bo lacina taka jakas nieprzyjazna :PP

I wlasnie tu widac wyzszosc laciny)) Waz krolewski = Lampropeltis getulus. Waz kalifornijski to jeden z podgatunkow - L.g. californiae. Na jednoznacznosc i porozumienie po polskiemu w tej dziedzinie nie ma co liczyc.....

a rozumiem, czyli lancetogów kalifornijski o jeden z podaktunków węża królewskiego!?
    wow
    no tak czy tak chyba lepiej uczyć się łąciny - nie będzie dwuznaczności wtedy

Uprawnienia umieszczania postów