-
Zbożówka - odludek =(
Od pół roku mam zbożówkę. Przez ten czas nie widywaliśmy się często. Zawsze się gdzieś chowa, zawsze mnie unika. Na początku nie było z tym problemów, wystarczyło ją tylko wygrzebać z pod torfu. ALe ostatnimi czasy jest już gorzej. Rzuca się na mnie i udaje grzechotnika. Wystawia tylko głowe i patrzy, a gdy tylko mnie zobaczy od razu się chowa. Jakie widzicie rozwiązanie?? P.S Nic jej nie zrobiłem żeby mogła mieć jakieś przykre wspomnienia Dzięki za pomoc!
-
Re: Zbożówka - odludek =(
U mnie też za bardzo się nie pokazuje! (ma ok. 6 m-cy). Ostatnio nawet w nocy przestała buszować! Siedzi tylko na wodospadzie-całymi dniami i nocami! wychodzi tylko na pokarm.
-
-
Bierz ja jak najczęsciej. Najpierw w rękawiczkach a potem na gole ręce.
-
w jakich rękawiczkach??!!!!! bez żadnych rękawiczek, chodzi oto żeby wąż przyzwyczaił się do twojego zapachu, a przez rękawiczki nic nie będzie czuć. także rękawiczki to bzdura!! słuchaj, bierz i bierz na ręce. lepiej przecierpieć te ok. 2 tyg. jak jest młoda i jej ugryzienie to tylko ukucie, niż ma podrosnąć i gryźdź mocniej. napewno się oswoi powodzenia
-
U człowieka nie tylko ręce wydzielają zapach. Tak mi się przynajmniej wydaje.
-
A jak często proponujecie ją brać i na jaki czas??
-
Ja biore swoja codziennie na jakies 20-30 minut wieczorem ( w sumie to juz noc). Wtedy jest totalny spokoj i wezyk sie mniej stresuje
-
weź węża na ręce, najpierw niech ci pochodzi po rękach. połóż się, puść go żeby chodził po tobie- nie pozwól mu uciec. i rób to jak najczęściej możesz. im częściej tym szybciej się oswoi... powodzenia
-
Haha spokój; węże nie słyszą, więc nawet jeżeli by spokoju nie było to nic im nie będzie (chyba, że używa się mocnych basów, ale wtedy sa wyczuwalne tylko małe drgania terrarium, a na ręce nawet basy nieprzeszkadzają chyba)
Uprawnienia umieszczania postów