Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jakiego wybrac węża ... ? ...

Jakiego wybrac węża ... ? ...

HEJ !!!
    Poszukuje węża o rozmiarach tak ok. 100 - 150 cm długości , żeby starczyło mi na niego terra 90x40x50 (dł.szer.wys.) Wąż nie moze być jadowity !!! Musi być w sam raz dla początkujacego i nie sprawiał hodowcy zednego problemu . Jaki to może być wąż ???

THX PAweł

Re: Jakiego wybrac węża ... ? ...

pończosznik, zbożowy, cos z Lampropeltisów
    było tego duzo na forum, poszukaj tematów typu "wąż na początek" tam są propozycje i wszystkie argumenty za i przeciw konkretnym gatunkom.
    swoją drogą przydało by sie FAQ do forum węże. Pierwsze pytanie: jaki wąż dla początkującego?

Idealnie przypasuje elaphe guttata - wąż zbożowy albo jakiś z rodziny lampropeltis.
    Sprawdz sobie stronkę www.biofil.pl w dziale gady masz duuuuuuzo węży z fotkami ładnymi

Marcin .P
    Guest

Nestor zgadazam się z tobą z tym FAQ do forum węże a wąż to chyba gutatta najlepszy na początek

Neu
    Guest

Waz zbozowy najlepszy dla poczontkujacych albo boa teczowy :P

skąd wam się wziąl boa teczowy jako najlepszy wąż dla początkujących?
    to wąż dla nie zaawansowanych, ale NIE POCZĄTKUJĄCYCH!
    też umie sprawiać problemy

Hehe zbozowka dobra, mozliwe ze nawet dla parki by terra starczylo (tak w opisie pisze )

albopilosek
    Guest

Albo poczytaj sobie troche literatury , pogadaj z hodowcami i kup sobie np pythona regiusa

Regius dla poczatkujacego za duzo klopotow sprawia. Niech najpierw sobie kupi zbozowke(ki). Luzniutko dwie tam moga mieszkac. Ja mam dwie w terra 80x40x40.

Uprawnienia umieszczania postów