-
Re: Kolory
Mam jeszcze tylko jedno pytanko choć wydaje mi się że znam na nie odpowiedź ale tak na wszelki wypadek spytam;
heterozygota to wąż o ubarwieniu samicy (classic) i mający ukryte geny samca anerythrystic których nie widać ?
Za szczegółowy opis co i jak bardzo dziękuję wkońcu to zrozumiałem :-)
Pozdrawiam
-
NIEKONEICZNIE, HETEROZYGOTĄ NA ANERYTHRYSTIC MOŻE BYĆ ALBINO RÓWNIEŻ. JEST TO WĄŻ KTÓRY PO POŁĄCZENIU Z ODMIANĄ NA KTÓRĄ JEST HETEROZYGOTĄ WYDA MIOT TEJ ODMIANY... UFF, TROSZKE SKOMPLIKOWANE ;D
-
No chyba czaje, a jesi herezygote (czy jak to tam sie pisze) polaczyc z Classic nieherezygota to co bedize?? Bo ja jusz pomieszlem sie :PP I czy geny moga byc ukryte przez kilka pokolen?? Tzn czy sprzedawca bedzie wiedzial czy to herezygota czy moze niewiedziec??
-
o lol troche pomylilem w tej nazwie litery ale to trudne :PPPPPP
-
W tym przypadku tak. Classic z ukrytym genem anery. Ale może być oczywiście wiele innych ukadów: amel hetero anery i odwrotnie.............. czyli amelanistyczny z ukrytym genem anery........
-
1. Classic + heterozygota= 50% classic + 50% heterozygot. Oba typy mają identyczne ubarwienie, o tym, który jest nosicielem ukrytego genu można się przekonać tylko przez testowe krzyżowanie z homozygotą recesywną (czyli w tym wypadku z anerythristic. Jeśli wśród młodych pojawią się anerythristic to znaczy, że rodzic był heterozygotą.
2. Tak, mogą być ukryte przez wiele pokoleń.
3. Sprzedawca musi znać rodziców i ich zarwno jawne jak i ukryte geny. Tylko w takiej sytuacji moe mieć pewność, że wąż jest heterozygotą. Czasem można się spotkać z opisem 50% heterozygota na (i tu cokolwiek np amelanizm). To oznacza, że teoretycznie połowa młodych z miotu jest heterozygotami, ale oczywiście nikt nie wie która))))) Masz więc 50% szansę, że kupiony przez ciebie też będzie.......
-
) Ale jajka by byly jak wykl;uwaja sie a tu same sunglowy i bloodredy :PP 9tylko narazie jeszcze wezy niemam :PPPPPP )
-
-
No trohe mnie ponioslo, ale przy moim farcie moze cos trafie )
-
Uprawnienia umieszczania postów