-
Roztocza. Rozne pomysły.
Czytalem posty na forum. Prosilem o porade paru terrarystow. Dostalem pare przepisow na pozbycie sie roztoczy z terra i z weza. Kiedy poszedlem zakupic lek dla moich pupilkow lekarz odradzil mi pomysl z frontlinem ktory niby mil byc najskuteczniejszy jak rdzili inni terrarysci. I doradzil mi IVERMECTINA. Powiedzial zeby rozpuscic 1 ml w 1 L wody i tym wysmarowac weze raz na tydzien. I tak robic przez 3 tygodnie.
Ale nie powiedzial (a raczej ja zapomnialem zapytac) czy weze wpuscic do tej wody zeby poplywaly czy zeby je nasmarowac jakis wacikiem i w jakiej ilosci nakladac im to na luski. Oprocz tego powiedzial ze jezeli kuracja trwa 3 tygodnie to nawet w terra nie musze wymieniac wszystkiego. Ale najlepiej by bylo jak bym jednak wymienil. Prosze wiec o sprostowania. Wszelkie informacje ktore mogly by pomoc w leczeniu tak by nie zaszkodzily tym pieknym stworzeniom. Dodaje ze sa to dwie male zbozowki od tygodnia w moim terra wiec jeszcze w szoku lekkim, maja po 50-55 cm.
Oprocz tego pragne aby w odpowiedzi na tego posta znalazlo sie jak najwiecej metod i informacji dotyczacych tego zjawiska. Poniewaz inne osoby ktore beda mialy ten problem beda musialy szukac po roznych postach. A tak zgromadzimy wszystkie informacje w jednym.
Uprawnienia umieszczania postów