Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: problem z karmieniem ?? czy ...

Mieszany widok

redknee
    Guest

problem z karmieniem ?? czy ...

mam lampropeltis triangulum sinaloae od 3 tygodni (bedzie w srode), ma okolo 35 cm. Raz karmilem oseskiem przed wylinka i bylo OK, zjadla na drugi dzien wyliniala bez problemow.
    Wczoraj wieczorem dalem 1 dniowego oseska na cala noc i nie zjadla
    temperatura w terra jest spoX i wilgotnosc tez , co moze byc przyczyna ze nie je ??

JAK CZESTO TAKI LAMPROPELTIS POWINIEN JESC ?? I CO ??

(mam nadzieje ze swierze oseski prosto od matki /myszy/ sa najlepszym pokarmem dla takeigo wezyka)

Re: problem z karmieniem ?? czy ...

narazie nie masz się czym martwić. jak często?? słuchaj młodym wężykom możesz podawać małego oseska na 3 dni lub 2 na tydzień, zależy jak ci pasuje. natomiast jeżeli chodzi o rodzaj pokarmu to: gryzonie, węże jaszczurki, jajka ptaków i pisklaki. spróbuj jeszcze za dwa dni mu wrzucić. a co do powodów nie jedzenia przez węże to: 1.stres, 2. wylinka, 3. najedzony, 4. roztocza. rozpatrz te 4 możliwości. i napisz jaki okres czasu dokłanie nie jadł, bo nie moge się domyśleć

redknee
    Guest

nie jadl hmm od zeszlego czwartku ;/

a co do tych 4 mozliwosci co podales to wykluczam wszsytkie oprocz stresu (przeznam ze co drugi dzien biore go na rece)

zapomniałem jeszcze o 5. złe warunki, ale napisałeś że wszystko jest wporządku więc to też odpada. więc, daj mu teraz spokojnie odpocząć od twoich rąk a dla węża wyjęcie go ze swojego domku za każdym razem to wielki stres. popuść mu troche dobra koniec, odczekaj teraz do 4 dni. nie bierz go na ręce i później nakarm. pamiętaj żeby mu dać jeszcze spokojnie strawić pokarm. i wszysko będzie ok

Nie przejmuj sie. Jakl by nie jadł kilkad tygodni to sie możesz zacząć martwić ale nie teraz.

redknee
    Guest

ale mnie to denerwoje ze caly czas ryje w podlozu, podloze to COCO GRUNT czyli mielony kokos, wyryl w ta nac duzo i siedzi pod basenem a to mnie strasznie denerwoje

jakie dac mu inne podloze ??

bo w sumie ma roslinke,polowke kokosa, wlukno kokosowe, jakas galazga, basen

moze dac mu tylko COCO grunt i basen ??

aha zarowka to 25 VAT punktowa

może weź nerwosol...

P.

naimaD
    Guest

---kup ty sobie lepiej psa bedzie lepiej dla zwierzaka i dla ciebie pies nie zakopuje sie w torfie i bedziesz wiedziec co je - widze ze zaczyna sie w polsce mania zwierzat egzotycznych---i niewidza o nich - pozdrowienia

redknee
    Guest

naimaD a tobie co odbilo ??
    PS mam psa i nietylko

jesli masz dalej pisac takie komentarze to lepiej zrobisz jak pojdziesz do kosciola !!

naimaD
    Guest

szkoda piasc cokolwiek to tak jak dyskusja o jadowitych ---poprostu tacy ludzi z takimi swoimi postami zawsze beda-tylko dziwi mnie fakt jak mozna kupowac weze i nie wiedziec o nic nic --przeciez te posty ktorymi zarzucasz codziennie o tym własnie swiadczą - no ale tak jak mowie szkoda klikania proponuje stworzyc FAQ ogolny z ogolnymi objawami ,robalami z tematem nie panikuj gdy itp

Uprawnienia umieszczania postów