-
Zbożówka - czy udusi ?
HEJ !!!
Bardzo chciałbym mieć węża zbożowego , lecz moja mama twierdzi że żbożówka może w jakiś sposób zaatakować właściciela lub go udusić . Czy może taka przyczyna ze strony zbożówki zaistnieć ?
THX za odp. Paweł
-
Re: Zbożówka - czy udusi ?
HEJ !!!
Ja wiem ze zbożówka nie udusi ale moja mama mi nie ufa
Paweł
-
daj do poczytania swojej mamie jakąś literaturę lub chociaż jakieś fragmenty które mówią o tym gatunku....
Pozdrawiam
Serpent
-
Nie ma takiej mozliwosci zeby zbozowka cie udusila to jest z reguly wezyk spokojny nie grozi ci z jego strony zadne niebezpieczenstwo
-
może udusic własciciela jeśli włascicielem jest myszka albo szczur ale nie za duży..
-
heheh, ja od kilku osob slyszalem 9to miedzy innymi zadecydowalo o zbozowce) ze niektore okazy sa lagodniejsze niz chomiki a ty tu o duszeniu :P
-
moja babcie twierdzi ze nie moze spac bo sie boi ze moj wąż mnie udusi.
Pończosznik ~55cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Co wy opowiadacie?!
Ja swego czasu pozbyłem się zbożówki bo zawsze kiedy chciałem ją wyciągnąć z terrarium to próbowała mnie do niego wciągnąć. Kiedyś to o mały włos mnie nie udusiła. To bydlę było wielkie, miało przynajmniej 80 cm!!! Trzeba uważać na te mordercze węże!
-
Hihii, u mnie to samo ze wszyscy na slowo "waz" od razu wyobrazaja sobie wielkiego, kilkumetrowego, ludozerczego pytona....A tymczasem moja 135cm zbozowka jest potulna jak baranek, naprawde jest lagodniejsza od chomika i wszystkich zwierzat domowych razem wzietych. Za to moja druga zbozowka (40cm) to istny diabelek. Jest agresywna, kasa i udaje grzechotnika, abym tylko zostawila ja w spokoju...Hihihi, ale i tak ja kocham
-
Ciekawe co na to Mysza, ktora ma zbozowke??
A tak troszke bardziej serio, to juz kot bywa grozniejszy, jesli w nocy polozy sie na wspanialym z jego punktu widzenia miejscu, czyli na szyj, i jeszcze jak go bedzie draznila ruszajaca sie tetnica, to moze ja przegryz.
Uprawnienia umieszczania postów