-
Re: Jak zabić szczura ? ( humanitarnie ) :)
Okrutne- racja, to człowiek człowiekowi wyrządził. Tacy jesteśmy
-
Re: Jak zabić szczura ? już wiesz??....
jeżeli się dowiedziałeś to po raz kolejny proponuję tą debate zamknąć zresztą Sułek wszystko wyjaśnił treściwie i konkretnie (nie to co niektóre posty napisane od tak sobie bez namysłu) musicie się na prawde poważnie zastanowić nad tym czy powinniście się zajmować terrarystyką bo uważam że jeżeli niepotraficie spełnić takich warunków o jakich pisał Sułek to stanowczo NIE.
Pozdrawiam
Serpent
-
Ale o co wogole chodzi,??? musiałem zabić szczura ponieważ mój boa nie zje szczura ani wielkości kota, ani myszy-JEŚLI TAKOWE ZWIERZĘTA SĄ ŻYWE !!!!!!, po prostu jest nauczony jeśc martwy pokarmy,i nie chodzi tu panie wielmożny "Sułek" o dobór wie;lkości pokarmu ani czynniki takie jak wylinka, etc. co się dzieje z wami ?!)), hehehehehh.......
-
Następnym razem kup mrożone - są tacy którzy wiedzą jak i mają stosowne po temu środki aby humanitarnie uśmiercić szczura. Nie sądzę aby jakiekolwiek "domowe" metody mogły być humanitarne - to jest silne i żywotne zwierzę i każde nie udane próby oznaczają dla niego ból i męczarnie. Skoro żywych nie je to po co je kupujesz?
-
emoman
Twój prowokacyjny (skopiowany) post i załącznik udowodnił wszystkim, że powinieneś podjąć leczenie....
terrarystyka ma UWRAŻLIWIAĆ między innymi poprzez "podglądanie" skrawka natury w nienaturalny sposób umieszczonego w szklanym pojemniku w domu
w twoim przypadku mamy do czynienia prawdopodobnie z "zespołem pierwszego karmienia węża" gdzie jako wrażliwa (?) osoba nie potrafisz znaleść się w sytuacji:
mam węża, który potrafi zabić i zjeść gryzonia
może dlatego sam starasz się udowodnić, pokazać, pochwalić :
patrzcie! ja też potrafię zabić! nawet próbowałem na 10 sposobów !
nie wiem ... to nie jest normalne kopać szczura prądem, czy zrzucać z 10 piętra....
dobrze, że nie masz bull terriera.......
-
No też coś??? Jakie przechwalanie? bez przesady, czym tu się chwalić? Chodzi przecież o to aby zwierzę się nie męczyło i koniec, o nic więcej nie chodzi, nie mialem żadnych złych intencji. Głównym powodem rozpoczęcia dyskusji był problem w przygotowaniu zwierzęcia karmowego do właściwej postaci konsumpcyjnej akceptowanej przez węża. Post, o którym mówisz nie jest kopiowany, bo nie miałbym żadnego celu w kopiowaniu cudzych postów, a to że zdjęcie jest prowokacyjne nie ulega wątpliwości, inna sprawa że jest prawdziwe. Takie rzeczy sie naprawdę dzieją, zabiegi aborcyjne są wykonywane i każdy o tym wie. Czy więc fakt że istnieją puścić mimo uszu i nie debatować nad ich moralnym i etycznym aspektem?
-
debatuj na innej grupie dyskusyjnej ''na każdy temat'' nie na ''węże'' zresztą co tu poradzić jeżeli ktoś nierozumie....
Pozdrawiam
Serpent
-
ponowie, widze, że temat schodzi już kompletnie z drogi... jeżeli uważacie, np. mnie za zezwierzęconego to znaczy, że jesteście tępi. nie będe się powtarzał bo tego nie lubie (patrzcie no moje info wyżej), zgadzam się, że wąż sam zabija ofiare i tak powinno być, ale nikt mi nie wmuwi, że nie zdarzają się przypadki kiedy trzeba gryzonia zabić!!!!!! (wyjątkowo). jeżeli tój boas preferuje martwe posiłki to kup mrożone. ale nie nazywajcie ludzi zezwierzęconymi, dlatego, że w wyjątkowej sprawie zabili gryzonia!!!! bo to jest głupie i śmieszne. A tak przy okazji: penesty mam dwa pokoje dalej i zapewne jak bym po nie pobiegł i wrócił z njimi mój wąż byłby pogryziony. także Sułek, ja się bardziej troszcze o węża niż o pieprzonego gryzonia i to jest właśnie TERARYSTYKA!!!!!!!!!!! także nie chrzań głupot, bo nie wiesz jak to wyglądało. skoro twoim zdaniem powinienem pójść po pensety i zostawić węża na pastwę losu to TY nie jesteś prawdziwym terrarystą!!!!!!!!!
-
wujek
jeśli na prawdę troszczyłbyś się o swojego węża to
już podając szczura powinieneś był trzymać go za skórę na karku (nigdy ogon) pęsetą, głową skierowaną w kierunku głowy węża (tym bardziej, że jak mówisz pęsetę miałeś w domu)
dlatego
w twoim przypadku to nie była terrarystyka tylko AMATORSZCZYZNA
poniosłeś karę w postaci strachu przed uszkodzeniem twojego gada przez rozwścieczonego szczura ale i zebrałeś bagaż doświadczeń ... (chyba)
bo inteligentny facet za jekiego chcesz żeby cię uważano powinien wywnioskować:
nigdy nie karm szczurem nie mając w ręku odpowiednio długiej pęsety
a ty zrozumiałeś:
szczur to bestia, jest niebezpieczny , najlepiej rozwala się go o ścianę.....
-
sposob po kolezensku:
powiedz mu ze dziewczyna go rzuca i ze jest tak brzydki ze nikt go nie zechce, sam sie zabije...
sposob na chama:
wrzuc szczura do miksera....moze waz polubi papke
sposob dkla inteligentow:
zadaj szczuropwi pytanie ile czasu zajmie wezowi jego zjedzenie, szczury sa na tyle glupie ze on bedzie sam chcial sprawdzic
sposob sredniowieczny:
wyzwij go na pojedynek, daj mu wykalaczke a sam wez maczuge
sposob lwa:
"goń szczura tak długo aż sie zmeczy, pozniej skocz na niego i zebami udus"
sposob gierka:
-zabijecie sie same?-ty do szczurow
-zabijemy!
mozna by jeszcze dlugo mowic ale czas nagli........
Uprawnienia umieszczania postów