-
Re: Jak zabić szczura ? ( humanitarnie ) :)
Świete słowa Sułek- jestes moim idolem normalnie....
-
no i tym najtrafniejszym postem dyskusja powinna się zakończyć ;-)
Pozdrawiam
Serpent
-
a jednak ja nie popuszcze bo uważam, że nie jestem zazwierzęcony!!!!!!!! co ty wogóle sobie wyobrażasz używając takiego sformuowania wobec innych. kokretnie w moim przpadku nie zabiłem szczura dlatego, że mi się tak podobało, tylko z czystej konieczności!!!!!!!!!!!! było to mój 1 i jak narazie jedyny ubity szczur. nie widziałem innego wyjścia , gdyż szczur doskakiwał do węża, a gdy go próbowałem wyjąć podziabał mnie po palcach. widziałeś kiedyś wogóle wk********* szczura?? nie wiesz co taki mały gryzoń potrafi, a wiesz mi, że to nie zbyt przyjemne gościć takiego szczura w moim terra razem wężami. nie wiem czy to zrozumiałeś, ale gdbyś ruszył troche głową to powinieneś!!!! także na następny raz nie pisz czegoś takiego, bo nie we wszyskich przypadkach masz racje (ludziach)!!!
-
Wydaje mi się że p. Sułek ma rację. Wąż ma go zabić aby zjeść, a nie opiekun bawił się w esesmana na egzekucij.
-
A tak na marginesie to wtopilem panie Sulek w poniedzialek wieczorem. Tluklem sie z huty do Biofila a tu... ZONK zamkniete. Ale sie wkurzylem uch)
POzdrawiam
Nazar
-
wujku
szczura? gołą ręką?
odważny jesteś....
do tego są pęsety - jedno z podstawowych urządzeń każdego terrarysty
oszczędziłbyś wężowi, szczurowi ....no i sobie nerwów
a dalej tak jak pisałem wcześniej
-
To w jaki sposób traktujemy nasze zwierzęta karmowe powinno byc dla nas wszystkich naszą prywatną i intymną sprawą. Mimo wszystko, podczas karmienia naszego jakby nie patrzeć kolejnego domownika i lokatora naszych domostw, nie należy zapominać o tzw. zdrowym rozsądku i odpowiedzialności jaką ponosimy za powodowanie cierpienia, bólu fizycznego lub psychicznego, lub innych form krzywd sprawianych zwierzęciu karmowemu w celu pozbawienia go okruchów jego marnej egzystencji.W przyrodzie mamy do czynienia z łańcuchem pokarmowym, ktory w naszych lepiej lub gorzej symulowanych imitacjach naturalnego środowiskach jako taki nie ma racji bytu. My sami trzymając zwierzę w naszych domach naruszamy w pewien sposób tenże łańcuch, ponieważ w naszych terrariach nie mamy do czynienia z właściwym obiegiem materii i energii jaki występuje w naturlanym środowisku dzikich zwierząt. Hodowane przez nas zwierzę traci na swojej dzikości i oswaja się pozwalając się dotykać, brać na ręce, przytulać bądź pieścić. Jego instynkt zabójcy odchodzi niejako na margines jego psychiki, a do głosu dochodzą takie emocje jak miłość, przyjaźń i empatia w stosunku do swojego właściciela. Nie dziwmy się więc, ze czasem nasz pupil nie ma ochoty zaatakować gryzonia, to normalna kolej rzeczy. Przedstawiona przeze mnie dygresja od tematu ma na celu uświadomić wam jedynie pewne sprawy i aspekty terrarystyki z jakimi możecie się spotkać podczas uprawiania tego jakże pięknego hobby.
Tak nawiasem mówiąc, spójrzcie na zdjęcie i odpowiedzcie na jego przykładzie czy aborcja jest humanitarna? Czekam na wasze posty
-
Jeszcze raz zwracam się z prośbą o przeczytanie mojego poprzedniego posta w celu udzielenia mi odpowiedzi na zadane w nim pytanie.
-
Chryste co to jest???? Straszne i nie na miejscu!!! Ot moja odpowiedz
-
Co ma w ogole aborcja do zabujania szczurow??!!
P.S Pierwsze slysze Emoman ze weze czuja milosc i przyjazn do swoich wlascicieli....
Uprawnienia umieszczania postów