Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: >>Nielegalne hodowle jadowitych węży<<

Re: >>Nielegalne hodowle jadowitych węży

Witam

Nie raz wypowiadalem sie na ten temat i nie bede powtarzal argumentow przeciw, bo kazdy inteligentny czlowiek znajdzie ich bez liku, jesli choc przez chwile sie nad tym zastanowi.

Chcialem tylko ad vocem do wypowiedzi Serpenta o odpwiedzialnosci za trzymanie zwierzat, a raczej powtorzyc to co napisalem w innym miejscu.

Co do konsekwencji cywilnych, to wynikaja one z art. 431 in fine.
    Co do konsekwencji karnych, to w wypadku np. zejscia spowodowanego ukaszeniem weza - wlasciciel odpowiadalby najprawdopodobniej za nieumyslne spowodwanie smierci (art. 155 kk) - czyli od 3 miesiecy do 5 lat wiezienia.

Pamietajcie o tym ze nawet tak niegrozne (podobno) zwierze jak Trimeresurus stejnegeri, moze spotkac na swojej drodze male dziecko.

Pozdrawiam
    Mark0wy

A nie wydaje wam sie ze to zdjecie to Fake, cos mi tutaj sie oswietlenie nie podoba, i pare szczegolow - mam wrazenie ze ten koles w oryginale trzymal cos innego!

Witam. Piszecie ze weze dzialaja wedlug schematu i ze mozna przewidziec reakcje ale to nie zmienia faktu ze waz juz wtedy nie zaatakuje jak go znacie. Ciekawy jestem co by zrobil wlasciciel tego weza jakby wlasnie chcial go zatakowac i czy by wogole zdazyl. Wiecie przeciez jake weze sa szybkie w ataku. Np moj boa jak atakuje to czasami nawet nie zdaze zobaczyc za co chwyci ofiare nie mowiac juz o jakiejs reakcji na jego atak.

Jest to mlody czlowiek dla mnie ma ok 20 lat. Czyli wezami moze zajmowac sie od ok 10 lat. Czy dla was osoba z takim doswiadczeniem jest specjalista w jadowitych i wie co robi ?? Jesli tak uwazacie to brawo dla was !!!

Nawet najwieksi spece nie biora do rak jadowitych tylko za pomoca hakow i im zdazaja sie wypadki a co dopiero takiej osobie.

POZDRAWIAM

Jeden ma ochote jezdzic na scigaczach 300 km/h a drugi trzymac jadusa na rekach

Nikos nikt tu niemówi o tym że mozna zdążyć np. zabrać rękę gdy wąż zaatakuje refleks weza i człowieka jest bez porównania jest fizyczną niemożliwością żeby byc szybszym od tego gada, chodziło raczej o pozycje i i zachowania które mozna przewidziec w pewnym stopniu jeżeli miałeś do czynienia z większą liczbą węży to wiesz o czym mówie.... Kenshi to niejest żaden fotomontaż więc niewplatujmy tu jeszcze wiecej wątków i tak jak pisał dr Robert sprawa zeszła nieźle z toru obecnie niewidze dalszego sensu kontynułacji....

Pozdrawiam
    Serpent

Tak , ale ktos napisal ze kolo wie co robi bo caly czas nie spuszcza weza z oczu. Bzdura. Co mogly zrobic gdyby zaatakowal?? Przeniez w zyciu by nie zdazyl

Pozdrawiam

NAzar

no dobra, ale wąż nie odwraca się i nie kąsa od tak sobie. jeżeli koleś rozmnożył te węże to ma pewne doświadczenie. nie wiem nazar czy masz doczynienia z wężami, ale wystarczy spojrzeć na nasze dusiciele. gdy wpuszczasz szczura do terarium to wąż nie to, że spaceruje sobie po gałęzi i nagle odwraca się i atakuje. najpierw wyknojue odpowiednie czynności. tak jak już ktoś napisał, że można w pewnym senisie przewidzieć reakcje węża (oczywiście nie w 100%). skoro koleś hoduje jadusy to niech hoduje, JEGO sprawa. jeżeli przecenił swoje możliwości i doświadczenie- to on za to odpowie. też nie widze dalszego sensu kontynuowania tego tematu. już wszystko było wyjaśnione!!!

Witam. Ale to jest jego schemat polowania. Samoobrona wyglada zupelnie inaczej. Sprobuj weza mocniej scisnac ciekawe czy bedzie tak samo reagowal jak przy polowaniu. Tym razem nic sie nie stalo ale nastepnym moze sie np nie spodobac zapach perfum i waz juz jest rozdrazniony. Do tego moze dojsc zle uchwycenie i nieszczescie gotowe.
    POZDRAWIAM

dr Robert
    Guest

Proponuję dział "Przykre doświadczenia". Niedługo co drugi post będzie dotyczył tematu "uciekł mi wąż i jak go złapać". Jak rozumiem według zwolenników nieograniczonej hodowli węży jadowitych uciekają tylko węże niejadowite.

juz taki dział istnieje i wcale niema tak dużo postów o ucieczkach węży, zresztą moim zdaniem osobom którym permanętnie (mam nadzieję że takich niema) to niepowinny się nimi zajmować (a co dopiero jadowitymi), wystarczy być dokładnym aby niewydostał się z terrarium i niezapominalskim żeby niezapomnieć zamknąć pomieszczenia wtedy na 100% nic niewypełznie....

Pozdrawiam
    Serpent

Uprawnienia umieszczania postów