Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zapach

Zapach

Mam pytanie w sprawie węża bo słyszałem ze bardzo śmierdza czy to prawda

Re: Zapach

Nie !! Węże nie ale może ich odchody

COB
    Guest

gdzie to słyszałes? bo to najwiksza głupota jaka słyszałem....

Popieram - śmierdzą ich odchody, a nie one same, poza tym skóra węża jest gładka, i ciepła.

aj słyszałem ze anakondy mocno śmierdza ale moj wezyk nie tylko jego kupale

weze kiedy sa w nebezpieczestwie (nie wime czy wszystkie ) wydaj intensywny nieprzyjemny zapach ale tak normalnie to nic nie smierdza

w pewnej książce napisali mądrze :
    Wąż jest gadem któego całe ciało pokryte jest skórą delikatną w dotyku i bezwonną. czyli skóra węża nie wydaje żadnego odczynu.
    Mogę się mylić ja i autor tej książki

Nie wiem jak to jest z tymi anakondami bo kiedyś oglądałem program na Animal Planet o anakondach zielonych i pewien badacz który łapie je do obserwacji , pomiarów i trzyma kilka dni w domu powiedział że bardzo śmierdzą (ale czy to prawda? nigdy na żywo nie miałem doczynienia z zieloną) ainne węże są bezzapachowe a jedynie ich odchody i niekiedy substancja wydzielana w celach obronnych stąd u państwa Gucwińskich w ZOO nazwa jednego z węży brzmi ŚMIERDZIEL ale chyba nie jest najwłaściwsza.

A co chcesz kupic Anakonde)

Jak bedziesz mial to powiedz gdzie sprzedaja)

Pozdrawiam

nazar

nazar jeśli chcesz kupic żółtą to przyjedz do tychów na nowy targ na hale tam jest zoologiczny i maja żółtą( za 500 zł czy coś w tym stylu)

Uprawnienia umieszczania postów