Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Pończosznik

Mieszany widok

Pończosznik

1. Jakiej grubości są dorosłe pończoczniki?
    2. Czytałam na tym forum że wąż mleczny nie jest zbyt otwarty na kontakty z ludzmi czy podobnie jest z pończosznikiem?

Re: Pończosznik

Kaśka napisała:

"1. Jakiej grubości są dorosłe pończoczniki?
    2. Czytałam na tym forum że wąż mleczny nie jest zbyt otwarty
    na kontakty z ludzmi czy podobnie jest z pończosznikiem?"

1. Nie wiem, ale węże pończoszniki są cienkie, grubość kciuka może.
    2. Wąż mleczny jest po porostu zwierzęciem aktywnym w nocy, w dzień zazwyczaj
    śpi (mój śpi czasami w basenie z wodą albo poprostu się cały zakopuje). W zamian
    za to możesz go oglądać gdzieś od godziny 20:00, wtedy zazwyczj wychodzi z ukrycia.
    Wąż tan będzie otwarty na kontakty z ludźmi jeżeli się oswoi. Mleczne są natomiast
    bardzo łagodne, niesłyszłem o przypadkach ugryzień czy też przejawianiu agresij.
    Wąż mleczny sinaloe natomiast nadrabia swoim ubarwieniem, z pewnością jest ładniejszy
    od pończosznika, jest też od niego dwa razy większy.

Pończoszniki możesz jeszcze hodować w parach, lub w większym zagęszczeniu,
    mlecznych się nie da , bo się pozżerają.

Ja hoduje mlecznego niecały rok i jestem z niego zadowolony.

POZDRAWIAM

pończosznik, mleczny- ładne ale nie doruwnują zbozówce jest pięknie ubarwiona i nie sprawia żadnych problemów. gorąco polecam Ci zbożówke.

Coz nie doceniacie urokow Ponczosznikow.
    Sa piekne odmiany, szkoda ze nie w Polsce.
    polecam
    http://www.gartersnake.co.uk/photographs.htm
    Pozdrawiam
    Mark0wy

I zbożówki i mleczne bardzo mi się podobają ale nie mogłabym węża karmić kręgowcami. Mogę mu podawać jedynie owady, ryby, kawałki mięsa, jajka dlatego wybrałam pończosznika a pozatym uważam, że pończoszniki są pięknymi wężami małymi ale pięknymi ))

daat
    Guest

Ryby to tez kręgowce , a "kawałki mięsa" jak sama nazwa sugeruje , też kiedys były kawąłkami jakiegoś kręgowca.

Zgadzam sie z toba kaska, ponczoszniki sa piekne, a karmienie rybkami to w razie niecheci weza do martwego zarcia doskonale rozwiazanie(nie karm glupikami, to wazne)

A niby dlaczego nie? Karmię od roku i żadnych problemów.

P.

Sorry, ale tekst zniknął.
    Nie widzę przeciwskazań do karmienia gupikami, mój pożera je od roku i wydaje się być zadowolony.

P.

wiec sluchaj, czytalem ze jest to bardzo, ale to bardzo nie zdrowe dla weza, przesle ci maila lub umieszcze post z dokladniejszym omowieniem problemu kiedy bede mial wiecej czasu

Uprawnienia umieszczania postów