-
Nurkujący regius ???
Cze...
Dzis rano obudzil mnie krzyk zony - waz sie utopil. Zrywam sie wiec z wyra, pedze do tera i patrze a moj regius CALY pod woda (w zasadzie pod kamieniem, który byl pod woda - utworzyla sie tam mala podwodna jaskinia bez powietrza). Myslalem ze wlazl tam, nie mogl wyjsc i wykorkowal, wiec wkladam lape do basenu, wyjmuje kamien dotykam weza a ten jakby nigdy nic w drugi koniec basenu (caly czas siedzac pod woda ok. 15 cm). Nie wiem ile czasu tam siedzial. Wczesnie bal sie wody... Nie bylo mu za goraco - w nocy tem w tera bylo ok 22-25 st.C. Teraz pytanko do hodowcow: czy zdazylo sie Wam aby wasze regiusy (badz tez inne weze) nurkowaly, czy to jak zwykle moje zwierzeta maja odchylke od normy? )
Pozdr
Mr
-
Re: Nurkujący regius ???
mój regius nie nurkuje, przynajmniej nie zauważyłem. natomiast boaska widziałem ze 3 razy zanurkowanego całego, także nie ma się czym martwić...
-
moj tez nurkuje chyba to lubi caly sie zanuża i i plywa tak jak węgoż
-
potrafią do 15 min siedzieć pod wodą
-
moj siedzi prawie caly czas w wodzie, niekiedy głowe trzyma dobre kilka minut pod wodą.widocznie mu to pasuje.a drugi regius zas wogule nie wchodzi do wody.pozdrawiam narazie.
-
ja widze co dziennie rano jak moj regius jest wodzi zanurzony i gdzies co 5 min glowe wystawia
-
Co prawda nie mam P. królewskiego ale węże magą siedzieć dłużyszy czas pod wodą
nie oddychając.
-
Prada w ostatnim programie o wężach na TVP1 mówili ze pyton może siedzieć 15 min pod wodą, a tam pokazywany wąż siedział 4 dni w wodzie nabierając tylko powietrza co 15 min (pyton skalny)
-
Spike ten twój regius co wziolem go od ciebie też boi sie wody i nie umie pływać , jak go do wanny włozyłem to biedaczek na dnoszedł :] ale ma płytki besen w terra i omija go z daleka choc nic mu tam nie grozi :]
-
nie mam regiusa tylko boa c. który w porównaniu z waszymi pytonami jest wyśmienitym nurkiem.Kiedyś zmierzyłem mu czas w którym przebywał pod wodą --30min.Podobno to normalne.Nara
Uprawnienia umieszczania postów