-
Re: pomocy, chodzi o ogrzanie terra z regiusem :(
w tej chwili na podlozu centralnie pod zarowka 60 WAT lezy termometr i pokazuje (okolo 27*C) a przewod grzewczy jest rozlozony na 1/4 terra 3 cm pod powiedrzchnia podloza ugniecionego i na podlozu tym lezy termometr i pokazuje 27*C
PS
wolalbym kupic/zamienic ten przewod grzewczy na mocniejszy, TYLKO JAKI ?? niz dodawac oswietlenie :/
JESZCZE !!
jeszcze dzsiaj zrobie zdjecie terra o pokaze wam jak to wygloda wszystko
tylko jeszcze troche rzeczy mi w nim brakuje takich jak kamieni, wiecej wlukien kokosowych (jutro chyba kupie)
-
ZDJECIA TERRARIUM
ZDJECIE tylko slaba jakosc bo msuialem pomniejszyc zeby tu zmiescic
-
Re: pomocy, chodzi o ogrzanie terra z regiusem :(
a tak wogóle poco ci cos zmieniać ?
w terra powinien byc rozrzut temperatur jak weżowi będzie zomno to wpełznie pod zarówke i sie nagrzeje muj tak robi jak mu zomno włazi pod promiennik a jak zimno chowa sie do krujówki terra mam 50 /40/50 i jedną zarówke 25 W philipsa czerwoną i jakoś weżyk ma sie świetnie :]
pozdrawiam
-
Re: ZDJECIA TERRARIUM
kurcze stary nie słuchaj tych tekstów o kablu, owszem kabel jest dobry ale jeżeli masz podłoże w które wąż nie będzi się zakopywał czy coś, WĄŻ NIE MA RECEPTORÓW CIEPŁA OD SPODU czyli nie czuje ciepła od spodu tylko przes skórę, a słyszałem że można tylko poparzyć układ pokarmowy pupila, a w tedy lipa jak choll....
ja mam tera na 80x50x40 i ogrzewam je 1 żarówką 75W czerwoną, i mam 27-30 st (termometr jest na środku tera to pewnie pod żarówką jets do 30-31 st a w drugim końcu 25-26 st. i to wystarcza. pod żarówką jest basen pod którym mam matę grzewczą i pogrzewa delikatnie wode ( jest tylko letnia ale nawet jak wyłączę żarówkę to trzyma temp. do 25st.) super patent, a podłoże mam z trawy sztucznej którą mi kolega polecił i jest super. więc napewno bym odradził ci większej mocy przewód i 2 żarówki , 1 żarówka (walnij 70 i jakiś ściemniacz to będziesz mógł regulować) i będzie oki a przewód polecam pod basen(tam pupil nie poparzy się a ciepła woda jest super do kąpieli)
to tyle mojego zdania,
Zrobisz jak uważasz
Pzdr.
jak coś to gg 3952574
Uprawnienia umieszczania postów