-
-
Re: Ścianka do terra dla ptasznika
Do tworzenia wystroju najlepiej nadają się białe i szare cementy ( oferowane w małych foliowych woreczkach ), oraz kleje na bazie cementu do mocowania ceramicznych płytek. Są to długo wiążące materiały, ale za to po wyschnięciu dosyć trwałe.
-
a takie na maxa twarde???
-
Jeśli chcesz zwiększyć trwałość to polecam kupić w sklepach budowlanych typu OBI, GAJEK, GALA itp. takie króciutkie włókna ze sztucznego tworzywa w woreczkach, dodaje się je do zaprawy i dokładnie miesza. Włókienka te mają właściwości niwelujące podatność na pękanie i osypywanie zaprawy po wyschnięciu.
-
Ja w swoich terrariach do zrobienia scianek uzywam ATLAS PLUS z barwnikiem (oczywiscie mozna i bez) oraz korek taki do wydłubywania.
-
Marcin Kranc (Shazzy)
Guest
jak chcesz cos holernie twardego i zeby bylo cienkie to nie ma sznas musi byczywica zadna cienka warstwa nawet betonu nie bedzie tak trwala pozdrawiam i co zlego w rzywicy zle to wyglada? A kamyszek tylko przyklejony na zywiczke mozna usunac gumowka tylko i wylacznie wiem bo mi jeden odstawal i ni hu hu go szlo odlamac mlotem
http://www.kalisz.mm.pl/~marcinkranc.../terra%201.jpg
[url=http://www.kalisz.mm.pl/~marcinkranc/allegro/allegro%20kaskada/terra%201.jpg[/url]
-
Marcin Kranc (Shazzy)
Guest
a i zapolnialem jak nie chcesz smaej zywicy to uzyj szpachli samochodowej na zywicy kapitalan sprawa ma konsystencje jak jakas zaprawa bo jest ze zmielonego tworzywa szucznego (wypelniacza) no i zywicy (subs. wiazacej) polecam kapitalna sprawa
-
Dzieki za odpowiedzi. Moja nastepna ścianka bedzie nie do zdarcia. Żywica ze szpachlą może być dobra tylko ciekawe ile będzie mnie kosztować i gdzie to dostane.
-
Marcin Kranc (Shazzy)
Guest
zalezy od puszki ja kupilem 1litr za 30zl jakiejs niemieckiej a zreszta co bogatsi klada sobie parkiet na zywice tak swoja droga
-
co to jest za zywica mozesz podac jej nazwe albo cos
Uprawnienia umieszczania postów