-
Re: pomocy !!!
Witaj,
przede wszystkim podaj, jakie objawy zaobserwowałeś, które mówią Ci że to przeziębienie. Jeśli jest wystarczająco wcześnie - obejdzie się bez weterynarza prawdopodobnie, wtedy jak już ktoś napisał należy podnieść temperaturę o 3-4 stopnie i zmniejszyć wilgotność.
Jeśli stadium jest bardziej zaawansowane - zaobserwujesz oddychanie z uniesioną głową, otwartą paszczą, czy wydzielinę z pyska to konieczne będzie leczenie weterynaryjne. Stosuje się zastrzyki z antybiotyków - ale to już raczej rola weterynarza.
Pozdrawiam
-
Przeczytaj dokladnie moją odpowiedz!!!
Napisalem ze do weterynarza trzeba pojsc gdy stan sie NIE poprawi. Dariusz napisal do mnie maila i dokladniej opisal sytuacje, wąż oddycha z uniesiona glową, co oznacza zaawansowane stadium choroby! Bez sterylnego terrarium sie obędzie ale nie zaszkodzi go tam dać.
-
zaszkodzić nie zaszkodzi. z twojego wcześniejszego posta nie wynika, że ma tak zrobić, jeśli się wężykowi ine poprawi. jeśli oddycha z uniesioną głową to pewnie zaawansowane stadium, jednak zauważ, że równie dobrze mógł pomylić uniesienie głowy poprzez trudności w oddychaniu z normalnym podnoszeniem łba!
-
Nie chce mi sie kłucić, ale gdy wąż podnosi głowę i kicha to chyba nie jest to normalne podnoszenie głowy!!!
-
ja nic nie mówie (-; jak na moje to tez zaawansowane stadium, ale nie jest to pewne!
Uprawnienia umieszczania postów