-
Dawid Grams (daniels)
Guest
Ratunku !!!!
Mojego weża królewskiego mysz pogryzła 20 miejscach ;( niewiem co mam robić. Wąż jest zawzyczaj agresywny a teraz jest potulny jak baranek. Ratujcie niewiem co robić zanuczłem go w cieplej wodzie pomuszcie mi ;( jest bardzo poraniony na ogonie
-
Re: Ratunku !!!!
o shit mogles mysz dać do lodówki !!!!!
-
najlepiej usuń z terra podłoże i połóz na dno wilgotny ręcznik, oczyść rany wilgotną watą i przemyj jodyna jeśli rany nie są zbyt głębokie. będzie go szczypało ale musi wytrzymać. pamiętaj o podłozu żeby mi sie piach i kokos nie zabrudził ran. myśle ze to wszystko co mozesz zrobić. Zapewnij mu odpowiednia temperaturę i pozostaw w kryjówce - niech w spokoju nabiera sił~! życze Ci powodzenia. Napisz później jak CI poszło Pozdrawiam!
-
pytałem właśnie wetrynaza i poradził zeby zamiast jodyny lepiej uzyć KMnO4 - nadmanganian potasu ( trzeba troche rozpuścić w ciepłej wodzie zeby zabarwiła sie na wyraźisty fioletowy kolor i przemyć tym rany. a jak nie masz to moze być woda utleniona a jodyna działa bakteriobujczo ale najwazniejsze jest czyste podłoze i odpowiednia temperatura. Pozdrawiam!
-
w 20 miejscach??? to gdzie ty byłeś przy karmieniu?? możesz też smarować propolisem - dostaniesz w aptece za grosze
-
ale zanim posmarujesz to zrób tak jak Ci napisałem - sprawdzony sposób !
-
Dawid Grams (daniels)
Guest
Re: Ratunku !!!!o
ok dzieki ludzie kocham was mam nadzieje że wasze rady coś pomogą
pppppp - byłem na spacerze z psami ( głomb ze mnie mogłem zostać przy karmieniu to moja wina !
ps; wezykowi sie polepszyło wysmarowałem go tym wacikiem i tym lekiem jakoś na R
a teraz jest w faunaboxskie w terra. I jak mu przygotowywałem reczynik zaczoł mnie atakować czyli już mu lepiej
-
Re: Ratunku !!!!o
riwanolem???
on jest na ropieiące rany, puki co lepiej urzyć nadmanganianu potasu lub wody utlenionej
-
narazie tylko oczyszczaj rane wacikiem nasączonym w KMnO4 o maście jakiekolwiek to po ok 4 dniach pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia!
ps. a myszke to najlepiej sam pogryź za to co zrobiła twojej gadzince ;-)
-
Dawid Grams (daniels)
Guest
Heh mysz wyleciała 5 pietra i wykurw.. o 2 blok tak sie wkurzyłem
Uprawnienia umieszczania postów