-
CONSTRICTOR vs REGIUS
czy constrictory rosna do 3 metrów bo słyszłem ze raczej nie i czy regiusy sa trudne w hodowli ocencie w skali 1-10 trudnosc hodowli regiusa constrictora i pytona tygrysiego?
-
Re: CONSTRICTOR vs REGIUS
siema!!moim zdaniem:
python molurus , constrictor-kolo5
regius-7
constrictor w polsce 3 m to okaz!!
-
czyli najtrudniejsz tygrysi potem regius a najłatwiej constrictor
-
Pyton krolewski jest maly ale klopotliwy bo nie zawsze zre
Boasy i Tygrysy sa lakome ,dlugie i proste w chodowli.Boa dorastaja srednio 2,5m ale najczesciej 1,80 lub 2,00.Najlepszy waz to taki ktory je kazdy podany mu pokarm.Po co miec klopoty i umartwiac sie ze nie je(regius)W skali do 10 daje 7.Polecam ci boasa.Narka!!!
-
ja sie nie zgadzam co do regiusa !!!!
ja mam regiusa (chyba ktrotko) od sierpnia i jeszcze ani razu nie odmowil pokarmu ! z czego sie bardzo ciesze
-
czyli constrictor nie powinien przekroczyc 2 metrów?
-
zależy. samiec raczej nie. ale samica na pewno przekroczy 2m. co do polecenia. ja mam i regiusa i constrictora. powiem tak, z obydwoma nie mam żadnych problemów. jedzą, nie przejawiają agresji itp. nie wiem, aż tak dobrze jak wygląda hodola tygryska, wiele osób mówi, że są łagodne. natomiast osiąga wielkie rozmiary. jeżeli potrafisz stworzyć mu odpowiednie warunki to będzie ok. wybór pozostawiam tobie...
-
pomimo wszystko polecal bym ci boaska.
-
czy terraarium 100/40/50wystarczy dla jednego constrictora albo regiusa?
-
cześć na jakiś czas wystarczy ja swojego constrictor trzymałem w 120x60x60 ale po pół roku postanowiłem zrobić większe (120x150x80) nie to że wąż tak urusł ale teraz ma więcej miejsc do ukrycia większy basen . terra o wymiarach takich jak podałeś wystarczy na jakiś rok, półtora roku zależy jak często będziesz karmił .
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT
Uprawnienia umieszczania postów