Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Czy jestesmy sadystami???

Re: Czy jestesmy sadystami???

w środe próbowałam nakarmić pytonka szczurem. niestety nie chciał jeść (co mu sie nigdy nie zdarzyło) próbowałem wyjąć szczura lecz ten pogryzł mnie po palcach. wkońcu po pół godziny udało mi sie złapać tego pierd..... chu.. . dzisiaj znwoóż próbowoałem lecz wąż nie był zainteresowany. odepchałem go linijka a ten zacząl gryźć linijke. próbowałem go złapać humanitarnie lecz mnie podryzł. wkońcu sie wkurwi.... i przyjeba.... mu z linjki i leży. chyba jest tylko ogłuszony. no niestety ale takich szczurów akrat mi nie szkoda....................!!!

RedmanBoa
    Guest

Mi tez ;-)

hej
    poniewaz mam mlodego wezyka karmieczesto .... poczatkowo gdy mowilem czym sie karmi tez bylem nazywany sadysta, i jest to niemile, tu tlumaczenia nie pomoga,

ja wychodze z zalozenia ze nie nalezy pokazaywac takim osoba ktore tego nei rozumie nie powinna patrzec i sluchac o tym.. wiec sie nie "chwale"
    a myszy i szczorow tez mi troche szkoda , szczegolnie jak piszcza poczas karmienia.... no ale coz, patrzec jak waz je tez lubie

wujek a ty byś nie gryzł jak by ktoś chciał cię zjeść ? )))) jakby cię ktos wrzucił do wybiegu lwów albo tygrysów bengalskich och krzyczałbyś, drapał, gryzł, przeklinał i jeszcze kilka rzeczy łącznie z oddaniem moczu ze strachu ))))

pppppp ale jak bym widzial ze ktos mnie chce wyciagnac z tej klatki , to napewno bym go nie gryzl po palcach tylko sie cieszyl ze mnie wyciaga

to oczywiscie zart wiadomo gryzon sie broni jak moze

Marcin Ratajczak
    Guest

Ja też mam młodego wężyka 55cm wcina dopiero noworodki takie tygodniowe z futerkiem i szczerze powiedziawszy bardzo się cieszę z każdego karmienia mojego węża i podziwiam jak on wcina myszkę z apetytem (martwi mnie tylko to że ich jeszcze nie dusi) ale ostatnio nagrałem całe karmienie na video i się przeraziłem !
    Ponieważ przy karmieniu my jako opiekunowie węży patrzymy na to w zupełnie inny sposób. My oglądamy każde karmienia, cieszymy się że nasze węże pokarm zjadły, przebiegło ono bezproblemo, wąz nie został pogryziony, perwfekcyjnie złapał ofiare itd, bo się troszczymy o węże, jednak oglądając to samo kamienie na video które nagrałem przed momentem ciesząc się że wąż zjadł posiłek przeraziłem się i oglądałem i widziałem to w zupełnie innych kolorach (chyba takich jak widzą to nasi znajomi którzy nie mają węży) gdyż wiedziałem że mysz nie pogryzie węża, że mu się nic nie stanie i karmienie przebiegnie bezproblemowo, patrzyłęm tylko na to co się dzieje z tą myszą i straszne męczarnie ona przechodzi bardzo mi jej było żal.

Tak więc jeśli z tych filmów byśmy się cieszyli to uważam, że jesteśmy sadystami, jednak karmiąc nasze węże patrzymy zupełnie od innej strony - takie jest moje skromne zdanie.

wiem, zgadzam się z tobą. ale dotychczasowe ofiary były bardzo miłe. wszyskie myszy, szczury, myszoskoczki wyjmowałem bezproblemu i wrzucałem. natomiast ten jest jakiś wyjątkowo agresywny.... dlatego spotka go kara. to i tak było nieunikniene jutro obiad...

Jacek S.
    Guest

Tak czy owak węże muszą jeść

Uprawnienia umieszczania postów